Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
23 komentara

Boško Balaban i Miki Rapaić: Oni su menadžeri novog kova

Stil im se malo razlikuje: Boško Balaban u odijelu, Miki Rapaić u casual odjeći, ali uloga im je jednako važna pri transferima Kramarića u Leicester i Sušića u Inter...

PIXSELL/24sata/sport
Foto: PIXSELL/24sata/sport
23 komentara

Miki bi u Turskoj i stolac mogao prodati umjesto igrača. Toliko ga ondje poštuju, svjedoče mnogi bivši igrači Hajduka, poput Drage Gabrića, Ante Šerića ili Vjekoslava Tomića, koji su na Rapaićevu preporuku pronašli angažman.

Rapaić je dovodio Sušića dva puta u Hajduk, čak je kod njega i stanovao. Zapravo je najzaslužniji što će Hajduk na Tinu-Svenu zaraditi milijune.

- Prvi put im se nije svidio, no presudila je upornost Ljube Pavasovića Viskovića, koji se na moj nagovor zauzeo za maloga, da ostane i dobije još jednu priliku - ispričao nam je Rapaić i dodao kako on nije Tinov menadžer nego prijatelj.

- Pa ja nemam ni licenciju. Tino ima svog menadžera u Italiji, ja pomažem samo prijateljski jer moja riječ i preporuka još imaju težinu u nekim sredinama - kazao nam je Rapaić.

S licencijom ili bez nje, niti bi Tino-Sven ikad postao igrač, niti bi Hajduk zaradio milijune na transferu u milanski Inter da nije bilo Mikija.

- Upoznao sam puno dobrih ljudi, ali boljega od njega nikad. Miki mi je kao član obitelji, kao sin, i o njemu mogu kazati sve najbolje. U Liegeu ga je i Tino upoznao, zbližili su se i odatle ta veza. Mi u njega imamo neograničeno povjerenje - pojasnio je otac Sead Sušić zbog čega Milan Rapaić zastupa njegova sina u transferu u Inter.

Ono što je Miki u Sušićevu transferu to je, čini se, bio Boško Balaban pri deset milijuna eura “teškom” poslu s Leicester Cityjem - čovjek od najvećeg povjerenja obitelji Kramarić.

- Surađujem s agencijom Federica Pastorella. S njim me povezao Vincenzo Cavaliere, bivši direktor NK Zagreba. Andrejev transfer nije prvi na kojem sam surađivao. Da vam otkrijem, na Kramarićevu je transferu radilo čak šest agenata - rekao je Boško Balaban i dodao:

- Zanima me sportski menadžment, ali upisao sam i školu za trenera...

Poznate face: Carević, Miljuš, Martić, Anić...

  • Popustio sam nagovorima Falija Ramadanija, kojeg znam 20 godina, kaže Branko Miljuš, igrač Hajduka iz ‘80-ih godina
  • Menadžer se ne naplaćuje od odštete ili igrača nego od kluba. Dobije 5-10% od iznosa mjesečne plaće igrača, kaže Tonči Martić
  • Završavam trenersku školu, a to što ponekad nekome otvorim vrata i preporučim ga, to je onako - usput, kaže bivši nogometaš Mario Carević
  • Boško Anić odnedavno radi za Vladu Lemića, s kojim je igrao u Borcu iz Banja Luke 1989/90. Trener im je bio Kuže
Naši partneri pišu
Message