Sport

Komentari 61

Veliko navijačko srce: Boysi su čistili ulice, stiže i Torcida, a iz Armade se uključili donacijama

Veliko navijačko srce: Boysi su čistili ulice, stiže i Torcida, a iz Armade se uključili donacijama

S obzirom na situaciju koja se dogodila u gradu Petrinji i okolici, Torcida Split je stavila svoje ljude na raspolaganje za pomoć.  Zvali su nas da sudjelujemo u akciji čišćenja grada, poručila je Torcida...

Možda su njihovi klubovi rivali, ali kada treba pomoći svojoj zemlji, istog trenutka će se ujediniti i zajedno stati na branik domovine.

Od poplava u Slavoniji, požara u Dalmaciji i potresa u Zagrebu, Torcida, Bad Blue Boysi, Armada su zajedno na prvoj liniji pomagali unesrećenima, čistili gradove, pomagali bolnicama. Ovaj put je Petrinji prijeko potrebna pomoć, a naše najveće navijačke skupine su se bez ikakvog razmišljanja uputile prema gradu koji je toliko propatio u ova dva dana.

Nakon jučerašnjeg potresa koji je zatresao Sisak i Petrinju, snažan potres magnitude 6,3 je u popodnevnim satima pogodio Hrvatsku, a epicentar je bila Petrinja. Brojne zgrade su razrušene, a nažalost, poginulo je nekoliko osoba.

BBB-i su se među prvima okupili i u velikom broju otišli u Petrinju, a već u poslijepodnevnim satima su se stavili na raspolaganje nadležnim institucijama i sudjelovali u čišćenju grada. U srijedu u ranim jutarnjim satima će im se pridružiti i Torcida.

Posljedice razornog potresa u Petrinji i okolici

Splićani su se odmah nakon potresa organizirali i prvo u svome gradu prikupljali hranu, piće i higijenske potrepštine za stanovnike pogođenih područja te skupili čak tri šlepera puna raznih potrepština, a u večernjim satima su poručili kako su pozvani u Petrinju da pomognu u čišćenju grada. Naravno, odmah su prihvatili poziv i organizirali prijevoz.

- S obzirom na situaciju koja se dogodila u gradu Petrinji i okolici, Torcida Split je stavila svoje ljude na raspolaganje za pomoć.  Zvali su nas da sudjelujemo u akciji čišćenja grada koja počinje sutra ujutro.  Svi koji su zainteresirani odazvati se ovoj akciji, riješeno je nekoliko autobusa te vas pozivamo da nam se priključite. Polazak je večeras u 22:00 sata sa Solinske ulice u Splitu. Također vas molimo, lopate i drugi alat donesite u Klub navijača prije polaska autobusa. Vidimo se!

I Armada je organizirala prikupljanje pomoći za pogođena područja.

- Klub navijača Armada Rijeka stavio se na raspolaganje svim institucijama koje rukovode kriznom situacijom na području Republike Hrvatske pogođenim potresom. Pozivamo sve naše članove, navijače Rijeke i sve građane ovoga grada koji mogu da doniraju večeras od 17-21h u prostorijama KNA (Slaviše Vajnera Čiče 5b) tople jakne, deke, obuću, konzerviranu hranu, vodu, higijenske potrepštine... za pomoć građanima i službama na područjima pogođenim potresom - poručili su.

U akciju su se uključili i navijači Istre Demoni, Kohorta Osijek, Tornado Zadar...

Najčitaniji članci