Obavijesti

Sport

Komentari 386

Drama i tučnjava na Poljudu: 'Mister derbi' srušio Hajduk!

Drama i tučnjava na Poljudu: 'Mister derbi' srušio Hajduk!
27

Dinamo je pobijedio Hajduk 1-0 u najvećem hrvatskom derbiju u kojem se sve bitno dogodilo u sudačkoj nadoknadi. Soudani je zabio za 1-0, a domaćin ostao s čovjekom manje

VIDEO

Hajduk je bio minutama udaljen od boda i otkidanja vrlo važna dva boda Dinamu u borbi za naslov prvaka. No posljednji od šest ovogodišnjih velikih derbija "bilih" i "modrih" ipak je pripao "modrima" 1-0 zahvaljujući trenutku genijalnosti Hilala Soudanija.

U obilju tvrde, čvrste igre s puno kontakata i više akcije na tribinama nego na terenu teško je bilo izdvojiti zanimljive detalje. Dinamo je krenuo bolje i u petoj minuti mogao je povesti nakon Soudanijeva udarca s 20-ak metara iako se Alžirac nalazio u zaleđu kad je lopta krenula prema njemu.

Ako je ta situacija bila dvojbena, onda svakako nije ona iz 22. minute kad se Jonas ohrabrio pucati s više od 20 metara i dobro zagrijao Dantea Stipicu. Golman Hajduka u istoj je akciji morao braniti i šut Soudanija. Bio je zapravo jedan od rijetkih raspoloženih domaćih igrača i dostojno je zamijenio ozlijeđenog Lovru Kalinića.

Sumnje u suđenje Marija Zebeca pojavile su se u 33. minuti kad je Soudani pucao glavom s peterca, a lopta je u čudnoj putanji došla do Stipice. Zoran Nižić bio je u blizini, a gostujući igrači tražili su njegovo igranje rukom i penal. No Zebec se nije oglasio.

Drugo poluvrijeme ponudilo je još bljeđu igru s malo više pirotehnike. Torcida je bila u punoj snazi u derbiju - osim vrijeđanja Zagrepčana na početku i nekoliko bengalki, u nastavku su palili i dimne bombe i pokazali cjeloviti arsenal sredstava. Na sreću svih aktera na travnjaku, utakmica se zbog toga nije prekidala. Sudac Mario Zebec u 81. minuti je, zanimljivo, završio krvava nosa zbog udarca loptom u glavu, ali brzo je nastavio suditi...

Jedina kakva-takva šansa u drugih 45 minuta zbila se 11 minuta prije kraja pred Stipicom kad je Armin Hodžić pucao ravno u njega. Hajduk je, s druge strane, uglavnom prijetio dugim loptama. Jedina opasna situacija pred Livakovićem bila je u 65. minuti kad je Ante Erceg, između Stojanovića i Sigalija, pao na travnjak nakon kontakta, no sudac nije vidio penal.

Iako je Dinamo bio bolji gotovo cijelu utakmicu, mirisalo je na remi sve do treće minute sudačke nadoknade. Amer Gojak tada je uputio dugu loptu na desnu stranu šesnasterca gdje je "Mister Derby" Soudani, prvi strijelac lige, majstorski primirio loptu i ispred Stipice zakucao je u mrežu. Bio mu je to deseti u sezoni, čime je još jednom potvrdio da je prvo ime "modrih".

Na žalost, taj gol bio je okidač za sirove strasti na terenu i koškanje u 96. minuti nakon što je Josip Juranović pokušao iz ruku istrgnuti loptu Anti Ćoriću. Nastalo je naguravanje u kojem je Lorenco Šimić posložio na pod Stojanovića, što nije promaklo sucu Mariju Zebecu koji mu je dao izravan crveni karton. Žuti su, pak, dobili Ćorić i Juranović.

Nakon nepotpunih 20 kola MAXtv Prve lige Dinamo je drugi s 46 bodova, tri manje od vodeće Rijeke koja od 17:15 dočekuje Istru, a Hajduk je izgubio treće mjesto od Osijeka, za kojim zaostaje jedan bod. Prvenstvo se nastavlja 18. veljače.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 386
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti