Obavijesti

Sport

Komentari 41

Božinov: Igrao sam u Juveu i Cityju, ali i Rijeka je velik klub!

Božinov: Igrao sam u Juveu i Cityju, ali i Rijeka je velik klub!
7

Trenirao sam i na slobodan dan, a Bradarić je odličan, mogao bi na Svjetsko prvenstvo. Zabio sam dva gola na San Siru Maldiniju i Nesti, to su bila druga vremena

VIDEO

Valeri Božinov kao novo napadačko ime u aktualnom branitelju naslova hrvatskog prvaka Rijeci nastojat će nadomjestiti odlaske Franka Andrijaševića prošlog ljeta te, prije svih, Marija Gavranovića ove zime u Dinamo.

Slavni 31-godišnji Bugarin nastupao je za mnoge europske momčadi te je svoje ime izgradio i u ligama "petice". U Rijeku je doveden kao slobodan igrač, bez odštete, iz švicarske Lausanne.

- Meni je igranje za velikane poput Juventusa, Parme, Fiorentine i Manchester Cityja donijelo veliko iskustvo koje će, nadam se, pomoći Rijeci - rekao je Božinov na službenom predstavljanju na Rujevici.

Ni za čime iz prošlosti, tvrdi, ne žali.

- Vremena su se promijenila. Ne kajem se, ne žalim što nisam negdje dulje ostao ili što sam otišao drugdje, to je moj put. Za mene je to prošlost i nema smisla vraćati se. Ja sam ovdje da pomognem prvaku Hrvatske, da pomognem momčadi u nastojanju uveseljavanja navijača dolaskom do titula. Naš je cilj ove godine obraniti barem jednu titulu.

- Da, igrao sam u velikim klubovima, ali i sad sam u velikom klubu! Rijeka je osvojila tri trofeja zadnjih godina, igrala skupine Europe... - nabrajao je, uz šaptanje "točnih odgovora" ljudi iz kluba koji su sjedili kraj njega.

- Talijanska liga je bila ozbiljna liga i moj Lecce ozbiljan klub. Igrao sam s puno velikih igrača, na San Siru izgubili smo 5-3, dao sam dva gola, a tamo su bili Ševčenko, Kaká, Maldini, Rui Costa, Nesta... Da ne pričam o Juventusu, Romi, Laziju, ali vremena su se promijenila. To je prošlost, sad sam u Rijeci i dat ću sve za Rijeku.

Pošto su ga u posljednje vrijeme mučile ozlijede, njegovo priključenje pripremama u Portugalu i treninzima bilo je ograničeno. A kako sam tvrdi, da bi igrač bio u formi i kondicijski spreman, mora biti zdrav. Tako da se Valerij fokusira na lagan oporavak, upoznavanje s igračima, trenerom i atmosferom te će samim time biti spreman ostavljati srce na terenu za Rijeku, kako sam kaže.

- Možeš trenirati koliko hoćeš, ali bez utakmica i treninga s momčadi je drugačije. Nisam lagao, rekao sam ljudima iz kluba da sam imao male intervencije na koljenu prije dva mjeseca, nisam igrao četiri mjeseca, i da mi nedostaje trening s momčadi i utakmice.

bozinov

- Imao sam slobodno jutro, ali ja sam došao trenirati. Dogovor je da treniram što više, kondiciju, snagu...

- Samopouzdanje dolazi dobrom igrom, golovima. Treba mi vremena. Svi su me igrači pohvalili kao da sam dugo ovdje... Polako, najvažnije je da se ne ozlijedim, da sam zdrav.

- Rijeka ima puno dobrih igrača, Bradarić ima velik potencijal i kvalitetu, možda ode na SP. Da ja na ljeto gledam na TV-u i kažem: A, evo, ovo je moj kapetan! - nasmijao se Bugarin.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve