Obavijesti

Sport

Komentari 10

Brajković: Trebat će im čiste glave da postanu veliki igrači

Dobili smo Litvu i SAD jer smo bili neopterećeni. Protiv Argentine igrali smo dobro, no uvukao se strah, rekao je izbornik Hrvatske koja je teško izgubila od Australije

VIDEO

Sve što nismo dobili, izgubili smo zbog glava i neiskustva. Mi smo tu najmlađa reprezentacija i moji igrači u odnosu na protivnike izgledaju kao momčići, objasnio je izbornik Dražen Brajković poraz od Argentine u četvrtfinalu SP-a za košarkaše do 19 godina, ali i oscilacije tijekom čitavog natjecanja.

- Dobili smo najjače, Litvu i SAD, jer smo bili neopterećeni. Protiv Argentine igrali smo dobro samo stižući zaostatak jer nismo imali što izgubiti. A u završnici bez ozlijeđenog Katića to više nije bilo to. Uvukao se strah, svi su samo tražili Šarića - priznao je Brajković.

Ipak, sve je to dio procesa odrastanja.

- Stvara se jako dobra generacija. Većina ovih momaka igrat će na SP-u za dvije godine i onda će to biti momčad za zlato. Hezonja ima 16 godina, priznao mi je da nije znao gdje je. Te dvije, tri godine ogromna su razlika u ovim kategorijama - kaže izbornik.

Do tada će ovi momci biti puno iskusniji, no trebat će raditi na mentalnoj snazi.

- Pitanje je čiste glave. Igrači u Jugoslaviji poput Dražena, Kukoča, Divca i Paspalja imali su čiste glave i zato su bili veliki igrači. Ali ja nisam psiholog - rekao je Brajković.

Nažalost, nije nitko od naših trenera. Zato tako dugo nema seniorskih medalja...

‘Dario Šarić izvanserijska je klasa...’

Govorimo li o čistom talentu, Dario Šarić je u rangu Tonija Kukoča. Takvog igrača u Europi nema. Još će morati raditi na tijelu, rekao je izbornik Brajković o 17-godišnjem Šibenčaninu kojega smatraju nositeljem hrvatske košarke u budućnosti.

Teško stradali od Australaca, boriti će se za sedmo mjesto

Košarkaška U19 reprezentacija nije se uspjela oporaviti od četvrtfinalnog poraza od Argentine na Svjetskom prvenstvuu Latviji. U subotu su u razigravanju od 5. do 8. mjesta doživjeli težak poraz od Australije 90-63 te će se boriti za sedmo mjesto.

Momčad Dražena Brajkovića bila je zakinuta za Tonija Katića, no Australci su u drugom dijelu potpuno nadigrali Hrvatsku. Nakon prvog poluvremena, Hrvatska je imala pristojnih pet koševa zaostatka, ali zadnju četvrtinu, Australci su slavlili s čak 28-12.

Nevjerojatnu razliku stvorili su u skakačkom segmentu koji su nadmoćno dobili s 46-19, dok je omjer u napadačkim skokovima bio 20-2. Najbolji u našim redovima bio je Danijel Šarić sa 17 koševa uz sedam skokova i pet asistencija te Boris Barać s 20 koševa.

Za sedmo mjesto boriti će se s domaćinom Poljskom koju je SAD pregazio 84-47.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika