Obavijesti

Sport

Komentari 11

Branič Varaždina hvata ribe: Ulovio sam i kapitalce od 10 kg

Branič Varaždina hvata ribe: Ulovio sam i kapitalce od 10  kg
5

Branič Varaždina Nikola Tkalčić posljednjih je godina postao strastveni ribič. Nakon osam godina se vratio iz Norveške u rodni kraj, a sada će se potruditi da Varaždin ostane u Prvoj HNL...

VIDEO

Nikola Tkalčić (29) rodom je iz Konjščine, osam godina je igrao vani, a sad se vratio u svoj Varaždin, kojemu želi pomoći ostati u prvoj ligi. Ako na travnjaku bude dobar kao što je dobar ribič, onda straha za Varaždince nema. Debitirao je u subotnjem remiju protiv Lokomotive (1-1).

- Prvi put su me kontaktirali u lipnju i tad sam imao nekoliko opcija. Kasnije su me ponovno kontaktirali i odlučio sam prihvatiti njihovu ponudu. Vjerujem da ću svojim iskustvom i igrama pomoći varaždinskom klubu da uspije izboriti ostanak u 1. HNL. S druge strane, drago mi je što sam se vratio kući i moram priznati da mi je malo čudno nakon osam godina - rekao je Tkalčić, koji je 2011. godine otišao u švedskog prvoligaša Norrköpinga. Tamo je proveo čak sedam sezona i s tim klubom bio je bio prvak 2015. godine.

- Vrijeme provedeno u Norrköpingu bilo je predivno. To su bile moje najbolje igračke godine. Atmosfera u gradu bila je fenomenalna kad smo osvojili naslov i dandanas ljudi pitaju hoću li se vratiti - priča nam Nikola, koji je za Norrrköping sakupio 108 nastupa i postigao osam golova.

Kasnije je igrao za norveškog prvoligaša Sarpsborg 08, pa za norveškog drugoligaša Aalesund, gdje je bio na posudbi, dok je posljednji angažman imao u švedskom drugoligašu Jönköpings Södri.

- U Norveškoj se nisam najbolje snašao. Nikako se nisam mogao prilagoditi na njihov nogometni stil. Tamo se igra fizički zahtjevniji nogomet, dok je u Švedskoj ipak naglasak na tehnici i taktici - objasnio je Tkalčić, koji se u osam godina, koliko je proveo u Skandinaviji, situirao.

- Ne možete u Švedskoj zarađivati astronomski novac, no ipak se zarađuje pristojno. Pri prelasku u NK Varaždin važno mi je bilo da sam kod kuće - naglasio je 29-godišnjak, kojeg je život u Švedskoj spojio s djevojkom Evelinom.

Varaždin zaustavio Ivanušeca i društvo, ali još je bez pobjede
Varaždin zaustavio Ivanušeca i društvo, ali još je bez pobjede

- Ona još studira. Ima još godinu dana fakultetskih obveza pa ćemo onda vidjeti hoću li se ja vratiti u Švedsku ili će ona doći u Zagorje - smije se Nikola, koji je u Skandinaviji slobodno vrijeme većinom provodio u ribolovu.

- Ribičija je moja velika strast. Počeo sam kad sam još bio klinac s ocem Stjepanom. Navukao sam se, a u Švedskoj imate jezera i rijeka koliko vam srce želi, pa sam često lovio ribe. Uglavnom sam većinu riba puštao - dodao je Tkalčić, koji nam se pohvalio i zanimljivim ulovima.

varazdin

- Uglavnom sam lovio štuke, smuđeve ili losose. Najveći ulov mi je bila štuka teška 10 kilograma i duža od metra - pohvalio se Tkalčić, koji je objasnio razliku između skandinavskog i hrvatskog stila života.

- Kod Skandinavaca se sve planira. Ne može njima ništa nenadano uletjeti. S druge strane, vrlo su opušteni, no mi Hrvati smo mnogo spontaniji - zaključio je Tkalčić.

Ulovio je ribe “kapitalce”, sad “kapitalce” treba uloviti i na travnjaku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu