Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Brat ga nosio: Kolabirao pred ciljem 
te ostao bez naslova...

DRAMA Jonathana Brownleeja brat Alistair podignuo je s tla i gotovo ga 300 metara nosio do cilja. Jonathan je kolabirao na kraju utrke u Meksiku i završio je u bolnici

Foto: Twitter
4 komentara

Jonathan Brownlee (26) trčao je prema cilju i naslovu pobjednika triatlonske Svjetske serije, no 300 metara prije cilja iscrpljen je pao na cestu. Brat Alistair ga je podignuo i gurao do cilja, no Španjolac Mario Mola ipak je osvojio titulu.

Španjolac je tako prekinuo triatlonsku dominaciju britanske braće Brownlee, koji su na OI-ju bili najbolji.

Alistair je u Riju bio zlatni a Jonathan srebrni. Jonny je u meksičkom Cozumelu trebao uzeti titulu najboljeg u Svjetskoj seriji, no noge su ga izdale tik pred ciljem.

- Dobro je da je Jonny kolabirao u samoj završnici jer mu je odmah mogla pomoći liječnička ekipa. Da nje nije bilo, situacija je mogla biti vrlo opasna - rekao je Alistair, koji je brata držao i gurao do cilja 300 metara, a onda su obojica pala na tlo.

- Morao samo mu pomoći, bio je tako blizu zlatu. Uvjeti su bili grozni, bilo je užasno vruće, a čini se da Jonathan nije tijekom utrke uzimao dovoljno vode. Meni je ipak bilo lakše paziti na to jer nisam bio u konkurenciji za pobjedu - rekao je Alistair.

Iscrpljenog Jonathana s cilja su iznijeli na nosilima, a potom prevezli u bolnicu.

- Šteta, pio sam premalo vode i tijelo je otkazalo. Hvala bratu na velikoj pomoći, to bih i ja učinio za njega - poručio je Jonathan iz bolnice.

Naši partneri pišu
Message