Obavijesti

Sport

Komentari 17

Bravo, Ante! Delija pobijedio za novo polufinale turnira u PFL-u

Bravo, Ante! Delija pobijedio za novo polufinale turnira u PFL-u

Dubrovčanin je sigurno odradio meč protiv 'Grobara' koji mu je najveću štetu nanio udarcem glavom nakon čega je Delijin nos krvario do kraja meča, a ni bod koji su mu zbog toga oduzeli ne bi mu ništa pomogao

Bez nepotrebnog srljanja, polako, ali sigurno, osigurao je Ante Delija (31, 21-5) novo polufinale PFL-ovog turnira u teškoj kategoriji pobjedom jednoglasnom sudačkom odlukom protiv Sheltona ‘The Gravediggera’ Gravesa (36, 9-6)!

Otvorio je Delija meč neuobičajenim pokušajem high kicka, ali završilo je to u bloku. Nakon minute je Graves iskoristio priliku pa doveo Dubrovčanina na žicu, ali tako se samo naslonio na hrvatskog borca koji ga je okrenuo za minutu. A onda je uspio ispaliti nekoliko odličnih direkata nakon tri minute Ante, dok je ‘Grobar na divlje’ pokušavao iznenaditi, ali mirno je Delija rundu priveo kraju. Oprezan je bio Ante, znao da mu pobjeda donosi mjesto u polufinalu, ali ga je nakon minute nastavka opet Graves imao leđima uz žicu.

Nakon tri minute druge runde potekla je krv iz nosa ‘Hodajuće nevolje’, a Amerikanac je dobio kazneni bod nakon što je glavom ‘po kafanski’ opalio Deliju i tako mu napravio najveću štetu u meču. Imao je posla cutman prije treće runde, ali uspio je to nekako sanirati. I treću je rundu Delija otvorio dobrim direktima pa opet završio leđima na žici kao u prethodne dvije runde. Pogodio je iz kontre ‘Grobar’ dobar prednji direkt, ali smirio je borac iz Cro Cop Teama situaciju i opet ga u klinču odveo na žicu.

Izgledao je Delija kao da je dobio dobre batine jer je nos sve više krvario, a situacija je bila daleko od toga. Nabrojala je PFL-ova statistika mnoštvo udaraca Amerikancu, ali tko je gledao meč, vidio je da se tu radi o kratkim udarcima u tijelo u klinču koji doslovno ne rade štetu, ali ulaze u statistiku. Na kraju meča pokušao je Graves još jednim single legom skupiti pokoji bod, ali nije uspio.

Sve je otišlo do sudačke odluke, a sva tri suca dala su pobjedu 29-27 dubrovačkom borcu kojom je osigurao ulazak u polufinale teškaškog turnira gdje ga čeka neugodni Brazilac Renan Ferreira (32, 9-3), dok su u drugom polufinalu dva dobro poznata lica – prošlogodišnji pobjednik Bruno Cappelozza (33, 15-6) i Denis Goltsov (32, 29-7).