Obavijesti

Sport

Komentari 44

Bravo, Plete! Ma pustimo HNS, ajmo mi malo o Gigiju Buffonu

Bravo, Plete! Ma pustimo HNS, ajmo mi malo o Gigiju Buffonu
1

NISMO NAVIKLI U hrvatskom nogometu zbilja je rijetkost naići na ljude koji će izbjeći priliku za samopromociju kao što je to u srijedu navečer, u emisiji Lige prvaka, učinio Stipe Pletikosa. Palac gore za Pletu!

VIDEO

Početna trema u ulozi komentatora je iza njega i Stipe Pletikosa u srijedu navečer je u emisiji posvećenoj Ligi prvaka na HTV-u bio baš onako - po mjeri.

Veliko osvježenje, pogotovo u svjetlu činjenice da nije htio koristiti emisiju za samopromociju, odnosno za promoviranje Darija Šimića, kandidata kojeg podržava na izborima za novog šefa HNS-a. 

- Iskreno, ne bih htio iskorištavati svoju ulogu analitičara na javnoj televiziji da bih pokušao skupiti neke poene. Moj stav se zna, on je čvrst i vjerujem u Šimićev program te vjerujem da će sve proći u najboljem redu po tom pitanju - kazao je Stipe, na zaprepaštenje svih nas pred malih ekranima, nenaviklih na skromne i nenametljive goste iz svijeta hrvatskoga nogometa.

Poslije te dvije-tri rečenice o Šimiću i kandidaturi, pričalo se samo o nogometu. Uoči utakmice Lige prvaka između Juventusa i Barcelone, Stipe je briljirao. Elokventan, jasan, informiran i baš zanimljiv. 

Kao proslavljeni golman analizirao je oba čuvara mreže, Gigija Buffona i Marc-Andre Ter Stegena.

- Ja bih istaknuo Gigija kao svog idola, on je moj igrački idol, ali i danas... Imao sam prilike ga upoznati, imam njegova dva dresa što smo razmijenili. On je doista fantastičan, on je pravi Talijan koji je vođa i teško mu je pao odlazak iz najdražeg dresa. Čitao sam prije nekoliko godina njegov intervju koji me oduševio gdje je priznao da je bolovao od depresije. On je uzor, hvala mu na tom intervjuu jer to može biti poučno svima - 'sipao' je Stipe kao iz rukava o čovjeku kojem se divi.

Ubrzo je pohvalio i Nijemca. 

- Ter Stegen me apsolutno oduševio u ovoj sezoni. Prošle sezone je imao sazrijevanje poslije odlaska Claudija Brava. On je temelj Barce. On je u ključnim momentima protiv Leganésa imao velike obrane... Imao je ključne obrane protiv Girone, Leganésa i Alavesa i možda su te obrane razlog zašto Barcelona ima sad deset bodova više od Reala - mišljenje je Pletikose.

Koliko se posvetio svom poslu svjedoče i informacije koje diraju u srž same tematike. Nije baš da smo navikli na analitičare koji duboko pristupaju temi, točnije, lakoćom raspolažu podacima koji nadograđuju znanje.

Slušajući Pletikosu uoči utakmice svaki je nogometni laik dobio dozu kvalitetnih informacija. Poput sljedeće...

- Beppe Marotta i Fabio Paratici projektanti su Juventusa. Podigli su ih iz druge lige do finala Lige prvaka u sedam godina. Ipak, fali im jedan igrač kao Verratti u veznom redu koji radi razliku. S njim bi dobili dimenziju više, to im je falilo u finalu Lige prvaka - rezimirao je Plete na temu talijanskog prvaka.

Stipe predstavlja pravo osvježenje u ulozi nogometnog analitičara, pa sve i da netko nađe zamjerku njegovom radu, ugodno je gledati profesionalca koji poštuje i voli svoj posao. Samim time, unosi pozitivu u cijelu priču.

 

We are going LIVE...tune over to HRT1 now for Croatia vs Finland!!!🔴⚪️🔴⚪️

A post shared by Stipe Pletikosa (@pletikosastipe) on

I sam je potvrdio kako danima vrši pripreme za svoje nastupe u emisijama uživo, bilo to riječ o HNL-u ili stranom nogometu. 

- Za utakmicu Barcelone i Juventusa pripremam se već sedam dana. Obavio sam nekoliko poziva u potrazi za informacijama iznutra, a sve to radim poslije 22 sata kad mi djeca idu na spavanje. Onda imam slobodnog vremena za pravi posao - izjavio je nedavno.

Postoji samo jedna stvar koju je krivo napravio. Juventusovog dragulja Dybalu 'prekrstio' je u - 'Diabalu'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome