Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
161 komentara

Zlatna Sandra! Perković je u Moskvi uzela svjetski naslov

Sandra Perković je u finalu Svjetskog prvenstva u Moskvi čak tri puta disk bacila preko 67 metara. Zlato joj je donio hitac iz druge serije koji je odletio na 67.99m

Reuters/Pixsell
Foto: Reuters/Pixsell
161 komentara

Spremna sam, nikad spremnija, rekla je Sandra Perković uoči odlaska na Svjetsko prvenstvo u Moskvu. A u Rusiji je još jednom pokazala da u bacanju diska trenutno nema konkurenciju i hicem iz druge serije od 67.99 metara osvojila zlatnu medalju, jedinu koja joj nedostaje u kolekciji.

Naime, ovo je bio tek drugi nastup za našu najbolju atletičarku na svjetskim prvenstvima, ali u Berlinu prije četiri godine bila je premlada i osvojila je tek deveto mjesto.

Ali zato danas u Moskvi Sandra nije dopustila nikakvo iznenađenje i potpuno zasluženo uzela je zlato. Imala je Perković čak tri hica preko 67 metara, najbolji 67.99 metara, te pomela konkurenciju koja je bacala čak 1.71 metara slabija od naše najbolje atletičarke.

Srebro je na kraju pripralo Francuskinji Melini Robert-Michon koja je disk bacila 66.28 metara, dok je brončana bila Kubanka Yarelys Barrios s hicem od 64.96 metara.

Sandra će zlatnu medalju dobiti na dodjeli u ponedjeljak.

Live:

>>> Sandra Perković osvojila je zlato na Svjetskom prvenstvu u Moskvi.

>>> U Moskvi je uoči pete serije počela kiša, ali čini se kako je sve riješeno u Moskvi. Konkurencija se ne može približiti Sandri koja je u petoj seriji prestupila.

>>> Od četvrte serije Sandra baca posljednja, ali to joj ne smeta jer i dalje se nije našla bacačica koja ju može ugroziti. Četvrti hitac Perković odletio je na 67.80. Sandra je još samo dva hica udaljena od osvajanja zlata na Svjetskom prvenstvu.

>>> Kreće četvrta serija u kojoj je ostalo osam najboljih bacačica diska. Sandra je potvrdila status prve favoritkinje i trenutno je vodeća s hicem od 67.99 metara.

>>> U trećoj seriji na drugo mjesto se probila Francuskinja Melina Robert Michon koja je disk bacila 65.13 metara. To je i dalje, čak 2.86 metara kraće od Sandre Perković.

>>> U trećoj seriji Sandra je izgubila ravnotežu nakon izbacivanja diska te je prestupila. Međutim, to nema veze, jer je još uvijek vodeća s hicem iz druge serije od 67.99 metara.

>>> Sandra je u drugoj seriji disk bacila za 47 centimetara dalje nego u prvoj seriji, te je tako pred konkurenciju stavila još teži zadatak. Naime, trenutno drugoplasirana Kubanka Barrios bacila je čak 3.03 metra kraće od Perković.

>>> U drugoj seriji Sandra Perković bacila je još dalje nego u prvoj seriji. Disk je drugoj seriji odletio na 67.99 metara.

>>> Najbliža Sandri nakon prve serije je Kubanka Yarelys Barrios koja je bacila 64.96 metara. Treća je trenutno Nijemica Nadine Müller s daljinom 64.12 metara.

>>> Sandra je prva bacala i odmah pokazala konkurenciji da im očito predstoji borba za drugo mjesto. Naime, naša najbolja atletičarka bacila je 67.52 metara.

>>> U 18.15 sati počinje finala bacanja u disk. Sandra Perković bacat će prva.

Naši partneri pišu
Message