Obavijesti

Sport

Komentari 2

Brazil na milimetar od Katara, Argentina jedva protiv Perua

Brazil na milimetar od Katara, Argentina jedva protiv Perua

U noći na petak u Južnoj Americi igralo se pet utakmica kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Brazilci i Argentinci nastavili su niz neporaženosti, a Čile je zadržao nadu da se može dokopati Mundijala

VIDEO

Nogometaši Brazila praktički su osigurali plasman na Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru nakon odigrane dvije trećine kvalifikacija u Južnoj Americi, oni su u susretu 12. kola u Manausu svladali Urugvaj s visokih 4-1 (2-0).

Pokretanje videa...

Neymar 02:45

Brazil je poveo peko Neymara (10), da bi potom Raphinha (18, 58) s dva gola odveo domaće do nedostižnih 3-0. Pred kraj utakmice je Suarez (77) prvo smanjio na 3-1, a Gabriel Barbosa (83) postavio koačnih 4-1.

Vodeći Brazil sada ima 31 bod iz 11 utakmica, 15 više od petog Urugvaja koji je odigrao 12 utakmica. Kako će iz Južne Amerike izravni plasman u Katar izboriti prve četiri reprezentacije, Brazilu je i za teoretsko osiguranje plasmana dovoljno osvojiti četiri boda iz preostalih sedam susreta.

Vrlo blizu plasmanu u Katar stigla je i Argentina 1-0 (1-0) domaćom pobjedom protiv Perua u Buenos Airesu. Strijelac jedinog gola bio je Lautaro Martinez (43), a Yoshimar Yotun u 65. minuti promašio je penal za izjednačenje.

World Cup - South American Qualifiers - Argentina v Peru

Argentina je druga na ljestvici sa 25 bodova, osam više od trećeg Ekvadora, a devet od četvrte Kolumbije i petog Urugvaja, dok je Peru pretposljednji, deveti sa 11 bodova.

Kolumbija i Ekvador su u Barranquilli odigrali 0-0 pa je Ekvador zadržao bod predosti ispred svog domaćina.

U igru za plasman na SP vratio se i Čile sigurnom 3-0 (2-0) pobjedom protiv Venezuele u Santiagu. Dvostruki strijelac bio je Pulgar (18, 37), a konačni rezultat postavio je Brereton (73).

Šesti Čile sada ima 13 bodova, dok je Venezuela na dnu sa sedam.

U četvrtak je još Bolivija svladala Paragvaj sa 4-0 (1-0) i sada obje te reprezentacije imaju po 12 bodova.

Iz Južne Amerike će plasman na SP izboriti prve četiri reprezentacije dok će petoplasirana u dodatne interkontinentalne kvalifikacije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica