Sport

Komentari 5

Britanska tenisačica zaposlila bi se u trgovini da bi preživjela

Britanska tenisačica zaposlila bi se u trgovini da bi preživjela

Očito, jedna od onih koju je već sada pogodio prekid teniske sezone, najranije do 13. srpnja. Broady, nekad 76. tenisačica svijeta, a danas jedva u Top 500, 499., mora tražiti novi izvor zarade

Raspitivala sam se oko posla u trgovini, pogotovo kad su rekli da im treba ljudi, otkrila je britanska tenisačica Naomi Broady (30) za BBC Radio Manchester.

Očito, jedna od onih koju je već sada pogodio prekid teniske sezone, najranije do 13. srpnja. Broady, nekad 76. tenisačica svijeta, a danas jedva u Top 500, 499., mora tražiti novi izvor zarade i prihoda sada kada to nisu teniski turniri.

- Tenis je individualni sport i zarađujemo sami svoje novce, stoga ako ne igramo, nemamo ništa. Tako je jednostavno. Nitko neće zarađivati, a znam ih puno koji malo zarađuju, koji nemaju ušteđevine i traže bilo kakvu financijsku pomoć.

Tenisači i tenisačice pokrenuli su peticiju da im se pomogne upravo zbog takvih slučajeva, ali pitanje je tko će i kako će jer to nisu obavezni ni ATP, WTA ili ITF. Jedino može njihova dobra volja. No onda će mnogi tražiti svoj dio kolača, a pitanje je može li ga biti za sve. Pa će, manje-više, biti osuđeni na domaće saveze, a Britanski je svojima pripremio paket pomoći od 25 milijuna eura, a među korisnicima će biti britanski tenisači koji su na ljestvici između 101. i 750. mjesta.

- Svi smo u istom čamcu. Zemlja je zatvorena i možemo trenirati jedino ako imamo teren u svom dvorištu, a takvih je malo - rekla je Britanka koja se, usput, prijavila kao volonterka u svojoj četvrti za pomoć starijim osobama.

Najčitaniji članci