Sport

Komentari 19

Britanski novinar zaljubio se u 'lijepu Blanku Vlašić'

Britanski novinar zaljubio se u 'lijepu Blanku Vlašić'

U kolumni naslovljenoj "Prelijepa Blanka daleko od Grešnog sela" Dom Joly se divi Splićanki, koju smatra najljepšom sportašicom Olimpijskih igara

Njezine oči su ono što me osvojilo - velike, prekrasne i zelene poput jezera oduševljavale su s velikih ekrana koji su visili iznad stadiona "Ptičje gnijezdo". Zadnji atletski dan, zadnje atletsko natjecanje, baš je ono što sam čekao: ženski skok u vis, a ja sam zaljubljen... stvarno zaljubljen, opisao je svoj doživljaj Blanke Vlašić engleski novinar i kolumnist Dom Joly. Navijao je za nju, pa nakon natjecanja dugo plakao u hotelskoj sobi.
"Knjižničarka Hellebaut je preskočila 205 iz prvog pokušaja. Kad je Blanka triput rušila na visini od 207, sve je bilo gotovo. Blanka, moja divna Blanka, bila je potpuno očajna. Kad sam legao u hladan, usamljen krevet, pogledao sam kroz prozor i vidio kako gore svjetla iznad Olimpijskog sela. Zario sam glavu duboko u jastuk i plakao kao malo dijete", piše Joly o osjećajima.
Poznati britanski kolumnist potpuno je opčinjen Blankom. Kaže kako je tijekom cijelog natjecanja gledao samo nju.
"Cijelo vrijeme je bila potpuno opuštena i fokusirana i... lijepa... tako nevjerojatno lijepa", opet se Splićanki divi Dom Joly.
Osim o Blanki, Joly u svojoj kolumni u Independentu piše i o seksualnim aktivnostima olimpijaca u Olimpijskom selu. Kako tvrdi, iz prve ruke ima informacije da je živo, vrlo živo...
"Jedan od mojih izvora mi kaže da su plivači najgori. Najveći dio njihovih natjecanja završi već nakon prvog tjedna, a tada slijedi vrijeme za partijanje. A oni imaju najbolja tijela.."
Joly se prisjeća i razgovora s kolegom Matthewom Sayedom, novinara koji prati stolni tenis. U Barceloni 1992. je dotični gospodin igrao stolni tenis za Veliku Britaniju.
"Rekao mi je da se u Barceloni seksao s više djevojaka nego ukupno dotad u životu. Doduše, daljnjim razgovorom došao sam do informacije da je broj njegovih trofeja - dva. No ako je stolnotenisaču išlo tako dobro, zamislite kako je ostalima!"

Najčitaniji članci