Obavijesti

Sport

Komentari 7

Broz i Perišić dobili novog trenera: Inzaghi stiže u Inter!

Broz i Perišić dobili novog trenera: Inzaghi stiže u Inter!

Nakon iznenadnog odlaska Antonija Contea, čelnici Intera su se bacili u potragu za novim trenerom. U moru imena izronilo je ono Simonea Inzaghija, dosadašnjeg trenera Lazija

VIDEO

Inter i Antonio Conte su u srijedu raskinuli suradnju nakon šampionske sezone, a samo dan kasnije Nerazzurri su pronašli njegovog nasljednika.

Riječ je o dugogodišnjem treneru Lazija Simoneu Inzaghija, a Inter bi ga uskoro trebao potvrditi kao novog trenera, piše poznati talijanski novinar Fabrizio Romano. 

Mnoge navijače Intera, ali i igrače je šokirao Conteov odlazak nakon osvajanja naslova. Donio je titulu Serie A nakon 11 godina, no odlučio naprasno otići zbog kineskih vlasnika koji žele smanjiti troškove zbog pandemije korona virusa.

Conte se nije posvađao ni s kim od igrača ni čelnika, nego je problem velika kriza u koju su zapali vlasnici kluba, odnosno kineska korporacija Suning. Potrebni su veliki rezovi pa je tako predsjednik Steven Zhang još ranije najavio kako će smanjiti plaće igračima za 20 posto. 

FILE PHOTO: Serie A - Bologna v Inter Milan

Glavni razlog je korona virus koja je teško pogodila svjetsko gospodarstvo, a nastradalo je i kinesko. Kako bi oporavili svoje gospodarstvo, kineske vlasti su tamošnjim biznismenima zabranili da novac od prihoda ostvarenih u Kini ulažu u inozemstvo. A to je bacilo na koljena Inter jer korporacija Suning ima 68.55 posto vlasništva. Zbog dugova su i ugasili svoj klub Jiangsu, koji se natjecao u kineskoj ligi. 

Internazionale v Udinese - Serie A - Giuseppe Meazza

Conteu nije smetalo to što bi mu smanjili plaću koja je bila na 12 milijuna eura, što ga činilo najplaćenijim trenerom u Italiji, nego saznanje da neće moći pojačati momčad za Ligu prvaka. Htio je napraviti veliki rezultat u najjačem klupskom natjecanju jer mu to nikada nije pošlo za rukom, zadržati aktualne igrače i dovesti još pokoje pojačanje. Nadao se da će imati podršku Uprave zbog naslova u domaćem prvenstvu, ali realnost je drugačija. Klub je dubokom minusu, vlasnici su dužni igračima plaće, a još im nisu isplatili ni premije. Pa ne bi dobio pojačanja, nego bi čak i ostao bez najvećih zvijezda zbog održivosti kluba.

Soccer, Serie A League; Lazio vs Milan

Odlučio je otići, a Inter je brže-bolje krenuo u potragu za njegovim nasljednikom. Bilo je nekoliko kandidata poput Sarrija i Fonsece, ali je izbor u konačnici pao na Simonea Inzaghija. Simone, brat poznatijeg Pippa, je posljednjih pet godina vodio Lazio, što mu je jedini klub u karijeri. Ugovor mu istječe na ljeto, a kako razgovora o produljenju nije bilo, imao je slobodne ruke u potrazi za novim poslom.

Internazionale v Udinese - Serie A - Giuseppe Meazza

Inzaghi je s Lazijom igrao sjajan nogomet, ali očito smatra kako je s ovom momčadi dotaknuo plafon. Osvojili su Kup i dva Superkupa, došli do osmine finala Lige prvaka, ove sezone bili šesto pa  Inzaghi očito smatra da s aktualnim kadrom i s ograničenim financijama teško više može parirati ostalim klubovima u ligi pa je odlučio napraviti iskorak u svojoj karijeri i otići u redove aktualnog prvaka gdje će voditi Marcela Brozovića i Ivana Perišića.

A je li dorastao tome zadatku i može li ponoviti uspjeh svog prethodnika, vidjet ćemo uskoro. No jako puno toga će ovisiti o resursima i igračima, koje bude imao na raspolaganju. 

Italian football Serie A match - Juventus FC vs Inter - FC Internazionale

Pitanje je i što će biti s brojnim zvijezdama koje su se vezale uz Contea. Teško će s takvim minusom klub zadržati Lukakua kojeg u svojim redovima žele vidjeti mnogi europski klubovi, a njegova prodaja bila bi ravna samoubojstvu jer je riječ o najboljem igraču koji je utrpao ove sezone 24 gola i bio je nevjerojatno važan kotačić u osvajanju naslova.

No nas najviše zanima što će biti s Hrvatima. Ivan Perišić (32) i Marcelo Brozović (28) imaju ugovore do sljedećeg ljeta, Perišić polako dolazi u pozne godine, ali što se tiče Broza, nije tajna da ga već dulje vrijeme žele najveći europski klubovi. Što će na kraju biti, saznat ćemo uskoro.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše