Obavijesti

Sport

Komentari 58

Inter se probudio pa brzo dobio hladan tuš: Brozović i Perišić slavili, ali ipak ispali na Otoku

Inter se probudio pa brzo dobio hladan tuš: Brozović i Perišić slavili, ali ipak ispali na Otoku
10

Nakon lošeg prvog poluvremena su gosti iz Italije krenuli mnogo odlučnije u nastavku i zabili preko Martineza, ali crveni karton Sancheza nedugo nakon toga onemogućio im je lov na gol vrijedan produžetaka

Nogometaši Intera pobijedili su Liverpool sa 1-0 (0-0) u uzvratnoj utakmici osmine Lige prvaka, ali je domaća momčad zahvaljujući pobjedi 2-0 u Milanu izborila plasman u četvrtfinale. Jedini gol na utakmici zabioje Argentinac Lautaro Martinez u 62. minuti vrhunskim udarcem s ruba kaznenog prostora.

Champions League - Round of 16 Second Leg - Liverpool v Inter Milan

No, već u sljedećoj minuti gosti su ostali s igračem manje, jer je drugi žuti karton zbog opasnog starta zaradio Čileanac Alexis Sanchez. Iz relativno siromašnog prvog poluvremena u kojem je momčadi Jürgeba Kloppa kontrolirala zbivanja, treba izdvojiti situaciju iz 31. minute, kad je Joel Matip bio najviši u skoku nakon slobodnog udarca, ali je lopta nakon udarca glavom pogodila gredu. Minutu poslije najviši je u kaznenom prostoru Intera bio Virgil van Dijk, ali je njegov udarac glavom blokiran.

Champions League - Round of 16 Second Leg - Liverpool v Inter Milan

Liverpool je prvi mogao doći do pogotka i u drugom poluvremenu, ali je Mohamed Salah pogodio stativu. Promašaji su se domaćoj momčadi osvetili u 62. minuti. Visokim presingom, nogometaši Intera su prisilili igrače Liverpoola na pogrešno dodavanje u svojoj polovici. Lopta je nakon nekoliko dodavanja došla do Lautara Martineza, a argentinski napadač je s ruba kaznenog prostora s lijeve strane vanjskim dijelom stopala poslao projektil koji je prošao iznad Alissona Beckera i odsjeo u gornjem lijevom kutu.

Euforija kod Talijana naglo se stišala u 63. minuti. Alexis Sanchez je u najboljoj namjeru uklizao na jednu loptu, uspio je izbiti, ali je u nastavku pokreta otvorenim potplatom ušao u nogu Fabinha. Španjolski sudac Antonio Mateu Lahoz bez razmišljanja je Čileancu pokazao drugi žuti, a potom i crveni karton.

Champions League - Round of 16 Second Leg - Liverpool v Inter Milan

Liverpool je iskoristio brojčanu prednost i stvorio još nekoliko prilika, ali ovo nije bila večer napadača u crvenome. U 77. minuti je Salah još jednom pogodio vratnicu, a u sučevom dodatku je Vidal uspio blokirati udarac Luisa Diaza iz srca kaznenog prostora.

U početnom sastavu Intera bili su Marcelo Brozović i Ivan Perišić. Brozović je igrao do 75. minute, kad ga je Inzaghi morao zamijeniti zbog ozljede, a Perišić je odigrao cijelu utakmicu te imao nekoliko zapaženih prodora i ubačaja. Interu je presudila prva utakmica u kojoj su Liverpoolovu igrači stvorili dva gola prednosti i uspjeli je sačuvati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
OSMINA FINALA LIGE PRVAKA 21:00 , ANFIELD, LIVERPOOL
Liverpool
0 : 1
Inter
62' Martinez
Sortiranje događaja
KRAJ

Slavio je Inter, ali to nije bilo dovoljno pa Liverpool ide dalje!

90' NADOKNADA

Četvrti je sudac pokazao pet minuta nadoknade.

89'

Liverpool napada cijelo vrijeme nakon crvenog kartona Sancheza, ali ne mogu zatresti mrežu. Prijete sad iz kornera, ali polako to ubacuje Trent Alexander Arnold, dok obrana izbija njegove pokušaje.

81'

'Redsima' ne ide pa ne ide. Sad je SAlag bio sam na sedam metara od gola i pogodio stativu!

79'

D'Ambrosio je srušio Manea i Liverpool je imao slobodni udarac, ali nisu zaprijetili. Naljutio se zatim Pulisic na Hendersona nakon što su umalo imali incident, ali sudac je smirio stvari. 

Komentari 58