Obavijesti

Sport

Komentari 23

Brozović je postao najvredniji Hrvat, Luka Modrić tek sedmi!

Brozović je postao najvredniji Hrvat, Luka Modrić tek sedmi!
1

Uz Jamesa, Luisa Suareza... Brozović je naš najvredniji nogometaš, ali u svijetu dijeli 88. mjesto. Modrić nije ni među 380, Rakitiću vrijednost pala za 10 milijuna eura, Mbappe na vrhu

VIDEO

Luka Modrić nije ni među pet najvrednijih hrvatskih nogometaša niti među 380 najvrednijih u svijetu!

Zvuči okrutno, zar ne? Pola godine nakon što je ovjenčan najvećom mogućom slavom, kao osvajač Zlatne lopte i Fifine nagrade za najboljeg u svijetu.

No kad specijalizirani Transfermarkt uzme u obzir prije svega dob - a Luka će u rujnu napuniti 34 godine - i trajanje ugovora (ističe u ljeto 2020.), onda je Modrićeva tržišna vrijednost procijenjena na svega 20 milijuna eura. Toliko vrijede i Lovren i Vrsaljko, Mandžukić i Vlašić su na 18 milijuna, Ćaleta-Car 15, Benković 11, N. Kalinić, Vida, Pašalić, Pjaca i Brekalo po deset milijuna.

A nakon što je i Ivanu Rakitiću iz istih razloga (31 godina, ugovor s Barcom do ljeta 2021.) vrijednost pala za deset milijuna eura, najcjenjeniji hrvatski nogometaš postao je Brozović. S 26 godina, kao najbolji dodavač i najveći trkač Serie A te čovjek koji zadnjih godina visoko kotira na mercatu, vrijedi 50 milijuna eura. Ni to nije svjetski vrh, dijeli 88. mjesto s Alexander-Arnoldom, Comanom, Goretzkom, Carvajalom, Moratom, Jamesom Rodriguezom, Busquetsom, Luisom Suarezom, Reusom...

I gledajući svjetski poredak, igrači s više od 30 godina nisu na vrhu. Messi (31) dijeli treće mjesto sa 150 milijuna eura, Ronaldo (34) tek je 21. s 90 milijuna eura, a u top 50 je još samo jedan 30-godišnjak - Sergio Agüero na 37. mjestu.

Najvredniji nogometaš svijeta je Mbappe (20), procijenjen na 200 milijuna eura. Slijede Neymar (27) sa 180, pa Salah (26), Kane (25), De Bruyne (27), Hazard (28) i Messi sa po 150, Griezmann (28) sa 130 i Sterling (24) sa 120 milijuna. Sancho, O. Dembele, Kante, Alli, Sane i Oblak su na 100 milijuna.

Dakako, sve je to procjena i nerijetko su igrači ostvarivali višestruko veće transfere nego što im je tržišna vrijednost. Ali jedno je već godinama konstanta: Hrvatima vrijednost raste.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Pogledajte niželigašku golčinu iz Sl. Broda: Nekadašnja reality zvijezda zabila je s 40 metara!
VIDEO: BRAVO, MAJSTORE!

Pogledajte niželigašku golčinu iz Sl. Broda: Nekadašnja reality zvijezda zabila je s 40 metara!

SIBINJ - Lukas Kovačević (23), nogometaš Vinogorca iz Sl. Broda, zabio je gotovo s centra niželigaški gol tjedna u izboru Sofascorea. Bilo je to u pobjedi 5-1 kod Mladosti u Međužupanijskoj ligi, petom rangu hrvatskog nogometa. Prije dvije godine bio je u finalu reality šoua "Utakmica života" i borio se za profesionalni ugovor s Istrom. "Odmah sam znao da ulazi u mrežu, baš je sjela", rekao je.