Obavijesti

Sport

Komentari 330

Bruno Marić: Neću više nikada suditi derbi, žao mi je penala

Bruno Marić: Neću više nikada suditi derbi, žao mi je penala
13

Dosuditi za Dinamo u derbiju penal u 93., a zovete se Bruno Marić, moraš biti siguran. Odluka je izazvala veliku tugu navijača Hajduka i zbog toga duboko žalim

VIDEO

Bruno Marić postao je 'glavna zvijezda' odigranog derbija u Splitu. Njegove kontroverzne odluke razbjesnile su Poljud, a nakon svega odlučio je sazvati press konferenciju te pojasniti nedosuđeni penal za Hajduk, ali i dosuđeni penal za Dinamo u 93. minuti.

POGLEDAJTE VIDEO: Bruno Marić o svom suđenju

Pokretanje videa...

24sata Video 00:55

'Bio sam dobar do nadoknade'

- Tijekom cijele utakmice imao sam osjećaj da je sve super, da ide kako treba, dobro sam procjenjivao situacije, nisam nasjedao na simuliranje, puštao prednost, čak i na situaciju u 47. minuti, sve dobro do nadoknade vremena - započeo je Marić koji očito misli kako nije oštetio Hajduk na kraju prvog poluvremena:

- Ta 93. minuta, nesretna minuta. Donio sam odluku jer sam bio siguran, ono što sam vidio ili što sam mislio da sam vidio. Dosuditi za Dinamo u derbiju penal u 93. minuti, a zovete se Bruno Marić, moraš biti siguran. Ja sam bio uvjeren da je penal. Ta odluka je izazvala silni revolt, žuč, veliku tugu navijača Hajduka i zbog toga duboko žalim - rekao je Marić pa nastavio:

'I zazvao sam problem Dinamu'

- Hvala Bogu, Henriquez je promašio pa nisam napravio neku štetu Hajduku. Ali izazvao sam problem Dinamu, spominjao se Zdravko Mamić, Davor Šuker, HNS, moji kolege suci... Oni s tim nemaju nikave veze, ne donosim odluke po uputama ničijim. Kunem se da sam priželjkivao, molio Boga da sve prođe dobro, da ne bude nikakvih repova. To se nažalost nije dogodilo - ispričao je Marić i dodao :

- Nakon utakmice hladne glave su mi prijetili da će mi oduzeti život. Ono što su rekli vruće glave, to im opraštam. Sudbina sudaca nije dobra ako ćemo drhtati nakon svake odluke. Izjave Ljube Pavasovića Viskovića su neprihvatljive, tako vrijeđati hladne glave je neprihvatljivo, ružno - priča sudac iz Daruvara pa nastavlja bez prestanka:

'Primam prijetnje smrću'

- Nakon utakmice bili smo u svlačionici, nisam pogledao odluke niti ću ih pogledati. Morao sam imati na umu prilikom donošenja odluka kakve su moguće posljedice, ali nisam. I zbog toga žalim. Situacija da se sudi penal u 90. minuti ne smije biti dvojbena. Zbog toga žalim. Primam prijetnje smrću od subote u 20 sati navečer pa do danas. Pokazat ću ih svima - poručio je Marić i dodao:

Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

'Kolega Željko je uvjeren da nije bio penal za Hajduk, on je donio odluku'

- Brbić je upao u našu svlačionicu u poluvremenu. Izgledao je tužno, ne opasno. Pitao je je li bio penal, odmah smo mu odgovorili. Zapravo, kolega Željko Frković je rekao: 'Nije Bruno donio odluku, nego ja. I siguran sam da nije penal'. Brbić je tada napustio svlačionicu. Vučević nije bio u svlačionici, to je glupost. Nakon utakmice je Brbić htio opet u svlačionicu, no nisu ga pustili - otkrio je Bruno Marić i nastavio:

- Ne znam koju sam ocjenu dobio za suđenje. Kontrolor mi je rekao da je sve išlo kao po špagi, a onda je došla nesretna situacija u 93. minuti. Nikad više neću suditi derbi Dinamo i Hajduk, pa taman da igraju u Daruvaru. Ni u Zagrebu ni Splitu - poručio je Marić kome mnogi zamjeraju druženje s igračima Dinama:

'Nisam pojma imao tko je Cleyton, mislio sam da je dostavljač pizze'

- Pjevanje s mojim prijateljem Rukavinom stvorilo mi je uteg. Nikad se neću odreći moga prijatelja, gdje on igrao. Nisam imao pojma tko je Cleyton, mislio sam da je dostavljač pizze. Niti Cleyton nije znao da sam ja sudac. Kad sam došao, znao sam Rukavinu, a pojma nisam imao tko je taj s njim - pojasnio je Marić pa nastavio:

- Hrvatski nogometni suci su iznadprosječni... Suci nisu sekta, svi mi koji smo sudili derbi izmolili smo Očenaš prije derbija, svi suci... Smatram da su u Hajduku realni s izjavom da im ja više ne sudim - rekao je Marić pa se vratio na prijetnje koje dobiva:

- Dobio sam tisuće poruka da će mi zaklati djecu, pobiti cijelu obitelj... - požalio se za kraj Bruno Marić.

Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 330
VIDEO

Dinamo - Rijeka 0-0:  Prvi susret finala bez ispaljenog metka...
UZVRAT JE ZA TJEDAN DANA

Dinamo - Rijeka 0-0: Prvi susret finala bez ispaljenog metka...

Dinamo je u prvom poluvremenu prijetio preko Arbera Hoxhe, koji je pogodio gredu i imao još dvije dobre prilike. Rijeka je prvu pravu šansu imala u 59. minuti kada je Toni Fruk pogodio gredu

Besplatni prijenos: Gdje gledati finale Kupa Dinamo - Rijeka?
UŽIVO OD 19 SATI

Besplatni prijenos: Gdje gledati finale Kupa Dinamo - Rijeka?

Dinamo i Rijeka na Maksimiru igraju prvu utakmicu finala Hrvatskog nogometnog kupa, uzvrat je za tjedan dana na Rujevici. Prijenos je dostupan svim gledateljima putem YouTubea
Tottenham - Man. City 0-2: Kova i Gvardiol na korak od naslova!
JOŠ JEDNO KOLO DO KRAJA

Tottenham - Man. City 0-2: Kova i Gvardiol na korak od naslova!

Manchester City u posljednje kolo ulazi kao prvoplasirana momčad Premier lige! Građani su u zaostaloj utakmici 34. kola pobijedili Tottenham (2-0) golovima Haalanda pa će u nedjelju u zadnjem kolu ovisiti sami o sebi