Obavijesti

Sport

Komentari 62

Bruno Petković na udaru: 'Nisi spreman, fokusiran, motiviran'

Bruno Petković na udaru: 'Nisi spreman, fokusiran, motiviran'
12

Pa čovjek u reprezentaciji ima učinak kao ni jedan drugi igrač: 0,67 golova po utakmici. Šukerov je prosjek bio 0,61 gol po susretu, Eduardov 0,47, Mandžukićev i Kalinićev 0,37. Ali nakon lakše ozljede, tri ga mjeseca nema nigdje...

VIDEO

Na dan kad je trebao igrati u Norveškoj, kad su Dinamovi navijači trebali gledati kako lomi Molde za još jedan ulazak u Ligu prvaka, Bruno Petković se bavi - Ferdinandovcem. Zoran Mamić razbija glavu kako da probudi 'razbijenu vojsku' i odmakne im misli od transfera, a najveća Dinamova zvijezda i (po)najbolji igrač osvanuo je na - 30 posto.

[30 POSTO] Čarliju je na kućnu adresu stigao letak trgovine Gavranović koji je on dobro proučio! Rečeno - učinjeno!...

Objavljuje NK FerdinandovacSrijeda, 23. rujna 2020.

Duhovito društvo iz podravskog sela zabavlja se podbadanjem Dinamovog asa. Koji bi doista u subotu mogao i zaigrati u utakmici 1. kola Kupa, u kakvima inače šansu dobivaju pričuvni igrači.

Tako se Petković (26) u dva tjedna našao na udaru izbornika Zlatka Dalića, trenera Zorana Mamića i simpatičnog petoligaša.

Pokretanje videa...

Petković reže tortu mačem 01:55

Pa što se to zbiva s Brunom? Ovo mu je ljeto bilo programirano da bude prva hrvatska špica na Euru i ostvari veliki transfer, ali ostao je i bez Eura, i bez Lige prvaka, a i bez (velikog) transfera.

Ozljeda ga je malo poremetila, izbacila iz ritma, ali 29. lipnja Dinamo je objavio:

- Pregled magnetskom rezonancom utvrdio da je Bruno Petković zadobio lagano istegnuće u koljenu što je lakša ozljeda koja ne iziskuje puno vremena za oporavak.

Tri mjeseca kasnije Petković je 'ni vrit ni mimo'. Malo igra, malo ne igra, forma nikakva, a "glava"... tko zna gdje.

Ma nije ga Zlatko Dalić bezveze 'okrznuo', ne proziva izbornik igrače nepromišljeno niti da bi ih mobingirao ili snažio svoj autoritet. Uostalom, koji dan kasnije i Zoran Mamić je rekao:

- Petković je jedan od top tri hrvatska potencijala koje sam vidio u životu. Nažalost, nije dovoljno fokusiran i ne koristi taj potencijal kako bi trebao. On je igrač za Barcelonu i Real, ima kvalitetu da se igra sa svima. Ali spremi se! Imao je i Neno s njim situacije, pa je bio tribini, pa ne igra (kažnjen jer je zakasnio na momčadski sastanak, nap. a.), to je borba. Dug je period u kojem nije ozboljno radio. A ako nije 300 posto unutra, ne može u kratkom vremenu doći na tu razinu. Vjerujem da će i on shvatiti da je nemoguć igrač - rekao je Dinamov trener za Sportske novosti.

I nadovezao se na Dalićevu opasku za RTL nakon poraza u Francuskoj, gdje je ostao na klupi, iako je u Portugalu ušao, odigrao dobro i zabio gol:

- Moja je odluka bila da ne igra. Nije spreman, nije na nivou koji bih ja očekivao od njega. Kad dođeš u reprezentaciju, moraš biti na maksimalnom nivou, moraš biti spreman i motiviran, pogotovo jer je njemu krenulo prvenstvo. Ne možeš doći u reprezentaciju s 20 posto kapaciteta i očekivati da ćeš igrati.

Spremi se, nisi fokusiran, nisi spreman i motiviran, pa i tih famoznih 20 posto bile su poruke ljudi kojima Petković treba. Pravi Petković. Poruke da se trgne.

Champions League - Third Qualifying Round - Ferencvaros v GNK Dinamo Zagreb

Je li ih Bruno shvatio i prihvatio tako dobronamjerno? S Dalićevih 20 posto sprdao se u porukama s dečkima iz Ferdinandovca, kada im je napisao: Nadam se da ću za našu utakmicu biti na 30 posto.

A u HNL-u je ove sezone na - 35 posto. Toliko je od mogućih minuta odigrao. Kad zbrojimo i dvije utakmice pretkola Lige prvaka, odigrao je 45,6 posto moguće minutaže. Čak je 13 igrača Dinama igralo više od njega. Zabio je jedan gol, Istri za pobjedu, i nema ni jednu asistenciju. Kod Mamića je u pet utakmica ostvario gol, asistenciju i tri žuta kartona. Kod Bjelice je u 73 utakmice imao po 23 gola i asistencije. I sedam žutih.

- Kao i u svakom odnosu, imali smo uspone i padove, ali smo se uvijek izdignuli i zadržali međusobno poštovanje. Ostat ćete u sjećanju kao trener koji me najviše naučio o stvarima na terenu, ali i izvan njega. Hvala Vam na svemu, sretno u budućnosti i srest ćemo se opet! Hvala, Neno - objavio je 16. travnja.

Da, zabavljao je i tabloide i paparazze izlascima s Teom Slavicom, Donnom Vekić, pokušavao što više uživati u mladenačkom životu... baš kao što je radio i ranije.

I sam je Bruno neuredan život okrivio za lutanja talijanskim drugoligašima i trećeligašima i tako kasno stupanje na veliku scenu, zato ni u jednom klubu do Dinama nije dočekao ni 40. utakmicu, a svakoga ljeta i zime bila je neizvjesnost i natezanje kamo će. S 26 godina doista je vrijeme da se posveti samo nogometu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Brat je spreman !! #MatejiMarija

A post shared by Bruno Petković (@brunopetkovicofficial) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Believe in yourself ! 👶🏽🦁 @gnkdinamo ⚽️

A post shared by Bruno Petković (@brunopetkovicofficial) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#tb My sister mag.int.rel. 🧠 ❤️❤️

A post shared by Bruno Petković (@brunopetkovicofficial) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

happy to be back with the team 😎 #bfc1909 #WeAreOne #BrunoPetkovic

A post shared by Bruno Petković (@brunopetkovicofficial) on

Tržišna mu je vrijednost pala s 13,5 na 11 milijuna eura, priče o zanimanju velikana utihnule su, a dva njegova trenera ukazala su na Brunine probleme.

Jer i "vatrenima" i Dinamu treba Petković! Pa čovjek u reprezentaciji ima učinak kao ni jedan drugi igrač: 0,67 golova po utakmici. Zabio je šest u devet nastupa. Šukerov je prosjek bio 0,61 gol po susretu, Eduardov 0,47, Mandžukićev i Kalinićev 0,37...

Velika Gorica: GNK Dinamo i NK Gorica u 30. kolu Prve HNL

Sad je vrijeme da zagrize kao što je grizao kad je došao u Dinamo, kad je brzo razoružao skepsu kod navijača i dokazao Bjelici da je pogodio njegovim dovođenjem. Zbudi se, Bruno!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 62
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve