Obavijesti

Sport

Komentari 19

Brutalni nokauti i jedan poraz: Mirkove borbe na Staru godinu

Brutalni nokauti i jedan poraz: Mirkove borbe na Staru godinu
1

Silvestrovo i borilački sportovi idu jedno s drugim. A tu se onda uklapa i Mirko Filipović. Dosad se sedam puta borio 31. prosinca i ostvario šest pobjeda, mahom nokautom

VIDEO

Yuji Nagata (2001., pobjeda)

Samo četiri mjeseca nakon što je prvi put nastupio u MMA-u ljeto te godine, Mirko se borio na Staru godinu na eventu Inoki Bom-Ba-Ye 2001. Njegov protivnik, Japanac Yuji Nagata, izdržao je tek 18 sekundi prije nego što je sijevnuo Cro Copov high-kick i oborio ga. Do danas je to Mirkov najbrži nokaut u karijeri.

Kazuyuki Fujita (2002., pobjeda)

Borac protiv kojega je debitirao u promociji K-1 2001. stajao mu je na putu i godinu dana kasnije, na Staru godinu 2002. u Saitami u novom izdanju eventa Inoki Bom-Ba-Ye. Za razliku od tehničkog nokauta u prvoj borbi, ovaj put hrvatski je borac slavio jednoglasnom sudačkom odlukom nakon tri runde.

Kevin Randleman (2004., pobjeda)

Osam mjeseci prije te borbe Randleman je brutalno nokautirao Vinkovčanina koji je dočekao priliku za revanš i nakon svega 40-ak sekundi zahvatom gušenja prisilio Amerikanca, koji je preminuo u veljači ove godine, na predaju.

Mark Hunt (2005., poraz)

Jedini Cro Copov poraz na Staru godinu dogodio se 2005. u Saitami protiv Marka Hunta, kada je izgubio podijeljenom odlukom sudaca na bodove. Australac se tako osvetio Hrvatu za poraz tri godine prije u K-1.

Choi Hong-man (2008., pobjeda)

Mirko je nekoliko minuta proveo u traženju načina da izbjegne napad ogromnog Korejca koji ga je sporim korakom pratio u stopu. Da borba tako ne bi izgledala do kraja, suci su u jednom trenutku prekinuli borbu zbog pasivne borbe i obojici dali - žuti karton! Opomena zbog dosade u ultimate fightu? I to je moguće. No nakon ljevice na lijevom Choijevom koljenu sve je bilo gotovo.

Shinichi Suzukawa (2012., pobjeda)

Shinichi je divljao u svom kutu, tražio je novi kontakt s Mirkom - prevedeno, nove batine, a njegovi ljudi u kutu su ga držali. Brzo se Japanac smirio, a Mirko je sve to u čudu promatrao. Naklonio se hrvatski borac navijačima za svoju prvu pobjedu u MMA-u nakon dvije i pol godine. Nakon što je dobio prst u oko, Mirko je Japanca sredio polugom.

Satoshi Ishii (2014., pobjeda)

Jedan od brutalnijih nokauta u Mirkovoj karijeri. Revanš na Staru godinu 2014. za obranu naslova IGF-a pokazao je silinu Cro Copove boksačke tehnike. Jadni Japanac ležao je u lokvi krvi i nije ga spasilo ni zvono za kraj runde, a nakon toga u ringu je umalo došlo do tučnjave. Kazuyuki Fujita s mikrofonom u ruci unio se Mirku u lice, a ovaj ga je bacio na pod. Strasti su smirivali članovi Cro Copove ekipe, ali i legende MMA-a Fjodor Jemjeljanenko, Wanderlei Silva i Josh Barnett.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'
NOVI PREDSJEDNIK

'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'

Ivan Bilić naglasio: Novi trener nam je prioritet, a trener koji dođe mora se prilagoditi sustavu igre prve momčadi. Kao što mora napraviti i akademija