Sport

Komentari 22

Bryant: Svijet je sustigao SAD, zaboravite na Dream Team '92.

Bryant: Svijet je sustigao SAD, zaboravite na Dream Team '92.

Više nije situacija takva da ostatak svijeta lovi SAD, već nas je ulovio i prošlo je od toga dosta vremena, rekao je legendarni umirovljeni američki košarkaš Kobe Bryant nakon debakla na SP-u

Za američku mušku košarkašku reprezentaciju završilo je najlošije Svjetsko prvenstvo od njena postojanja. Izabranici Gregga Popovicha završili su na razočaravajućem sedmom mjestu nakon što su u subotnjoj utakmici pobijedili Poljsku 87-74.

Završio je tako niz od pet uzastopnih velikih natjecanja (SP-a i OI-ja) u kojima su Amerikanci osvajali zlatne medalje pod vodstvom Mikea Krzyzewskoga.

POGLEDAJTE VIDEO:

Dva olimpijska zlata (u Pekingu i Londonu) osvojio je i legendarni Kobe Bryant (41) koji je otvoreno govorio o problemima američke reprezentativne košarke.

- Sjećam se Redeem Teama (tima za iskupljenje nakon tri velika natjecanja u nizu sa samo dvije bronce, op.a.), trebali smo vraški stisnuti u četvrtoj četvrtini da pobijedimo Španjolsku (u finalu OI-ja 2008., op.a.). To je bila strašna momčad, ali svejedno smo se trebalo jako potruditi u tom finalu - rekao je.

A imao je uza se igračine poput LeBrona Jamesa, Dwyanea Wadea, Chrisa Bosha, Chrisa Paula, Jasona Kidda i Carmela Anthonyja.

- Postavite najbolje igrače koji bi činili najbolju momčad SAD-a i opet bi bilo izazovno. Više to neće biti mačji kašalj. Dani Dream Teama iz Barcelone 1992. su prošli - rekao je ambasador Svjetskog prvenstva u Kini za službenu stranicu Fibe.

- Više nije situacija takva da ostatak svijeta lovi SAD, već nas je ulovio i prošlo je od toga dosta vremena. Amerikanci će neke utakmice pobijediti, neke izgubiti i to je jednostavno tako - zaključio je čuveni košarkaš LA Lakersa koji se umirovio 2016. nakon 20 godina u žutom dresu.

Najčitaniji članci