Obavijesti

Sport

Komentari 33

Budimir: Dinamovci su morali izbaciti loptu kod drugog gola, nama titula nije prioritet...

Budimir: Dinamovci su morali izbaciti loptu kod drugog gola, nama titula nije prioritet...

Tužan sam zbog djece i rezultata, ali sam isto tako i ponosan na njih. Odigrali smo prvo poluvrijeme fantastično, trebali smo zabiti četiri ili pet golova, žalio je nakon poraza od juniora Dinama Budimir

VIDEO

Sjajnu utakmicu odigrali su u subotu prijepodne juniori Hajduka i Dinama. Dinamovci su slavili nakon preokreta 3-2 te su došli na samo bod zaostatka za Hajdukom. "Bili" su na 33 boda, "modri" na 32. Dojam je kako su Splićani iz ove utakmice mogli izvući puno više od - nule.

- Tužan sam zbog djece i rezultata, ali sam isto tako i ponosan na njih. Odigrali smo prvo poluvrijeme fantastično, trebali smo zabiti četiri ili pet golova, ali nažalost nismo realizirali stopostotne šanse. Oni su u prvih 45 minuta imali dva šuta, zabili su iz slobodnjaka. Taj Janković (zabio dva gola i asistirao, op. a.) je individualna kvaliteta, to je senior - kazao je trener Hajdukovih juniora Marijan Budimir pa dodao:

- Mi imamo dvije do tri godine mlađe igrače koji su u prvom poluvremenu nadigrali Dinamo, a u drugom smo pali, ipak su oni stariji od nas. Drugi gol eurogol Jankovića, mislim da je bio faul nad našim igračem i trebali su izbaciti loptu, ali nisu, čak mi je i njihov trener to potvrdio. Tako je kako je, utakmica se izgubila, prekinut je niz, ali nije sve crno. I dalje smo prvi na tablici, odigrali smo dobru utakmicu. Rekao sam sada momcima: 'Glavu gore, možete biti ponosni. Vi ste Hajduk, kako ste odigrali prvo poluvrijeme. Drugo, malo ćemo morati raditi na fizičkoj snazi'.

Split: 1. HNL juniora, HNK Hajduk - GNK Dinamo

Doista, imao je Dinamo u kadru nekoliko "iskusnijih" igrača poput Hrvoja, Karrice, Čavline, koji su već participirali i u utakmicama prve i druge momčadi. Hajduk nije mogao "spustiti" igrače iz Hajduka II jer je cijela druga momčad "bilih" u samoizolaciji zbog problema s korona virusom.

- Utakmica s Dinamom je veliko psihološko i fizičko pražnjenje. Dat ću igračima dan-dva odmora i analizirat ćemo. Vratit ćemo se mi još jači. Mi smo i dalje prvi, ta titula ne mora biti tolika preokupacija, mi se moramo koncentrirati na izvedbu, a rezultati će doći. Do sada su dolazili. Mi smo i danas imali pet, šest, možda i više izrazitih šansi. Nogomet je takav, ne pobjeđuje uvijek najbolji, zato i jest najljepši sport - završio je Budimir.

Split: 1. HNL juniora, HNK Hajduk - GNK Dinamo

Svoje viđenje utakmice ponudio je i Andrej Mioković, trener Dinamovih juniora.

- Prije svega čestitam svojim igračima. Nakon preokreta nisu pali već su pokazali karakter i na na kraju zasluženo slavili. Mislim da je utakmica bila sjajna za gledati, izvrsna u svakom pogledu; od individualne kvalitete do taktičkih postavki. Visoka je to bila razina s obje straneistaknuo je u uvodu Mioković dodavši kako je svakoj momčadi pripalo po poluvrijeme derbija na Poljudu.

- U prvom je Hajduk više pokazao dok smo u onom drugom mi bili ti koji smo dominirali te na kraju uzeli sva tri boda individualnom kvalitetom. U poluvremenu smo napravili nekoliko preinaka te time anulirali probleme koje nam je Hajduk stvarao u međulinijama i dugim loptama. I onda je drugi dio otišao na našu stranu.

Split: 1. HNL juniora, HNK Hajduk - GNK Dinamo

Mioković je posebno istaknuo činjenicu da je količina velikih utakmica u Ligi prvaka i na turnirima stavila njegove igrače u dobru situaciju obzirom da su Dinamovci bili u optimalnom stanju uoči početka.

- Nismo bili pre motivirani da ulazimo u neke greške koje se događaju zbog pretjerane želje. Ovo je najveći hrvatski derbi, ali mi smo ti koji smo više naviknuti na ovakve utakmice. Respekt Hajduku na organizaciji igre, taktički su bili dobri ali mislim da je naš trijumf u potpunosti zaslužen - naglasio je Mioković dodavši kako ne želi nikoga izdvajati:

- Mi smo prije svega momčad, a momčad je ta koja izbacuje pojedince. To je širina i bogatstvo koje Dinamo ima u svojoj školi kao i dokaz dobrog rada na svim klupskim razinama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe