Obavijesti

Sport

Komentari 1

Bugari sude Varaždin - Gorica

Bugari sude Varaždin - Gorica

S druge strane, dvoboj Spartak Varna - CSKA Sofija 3. rujna sudit će Ante Čulina uz pomoćnike Darija Kolarevića te Ivana Starčevića. Čulina će dan kasnije odraditi i ulogu četvrtog suca na dvoboju Ludogoreca i Hebara

Subotnju utakmicu osmog kola Hrvatske nogometne lige između Varaždina i Gorice sudit će suci iz - Bugarske.

Bugarski nogometni savez i HNS postigli su dogovor oko jednokratne razmjene sudaca, pa će naši suci odraditi i jednu utakmicu bugarskog prvenstva.

Radi se, zapravo, o Uefinom CORE programu, pa će na varaždinskom stadionu pravdu dijeliti Radoslav Gidženov te njegovi pomoćnici Georgij Minev i Georgij Stambolžiev. Četvrti će sudac, pak, biti Ante Čuljak, VAR Ivan Bebek, a pomoćni VAR Robi Kezele.

Strani suci prvi put stižu u HNL! Ali nisu Slovenci, nego - Ciprani
Strani suci prvi put stižu u HNL! Ali nisu Slovenci, nego - Ciprani

S druge strane, dvoboj Spartak Varna - CSKA Sofija 3. rujna sudit će Ante Čulina uz pomoćnike Darija Kolarevića te Ivana Starčevića. Čulina će dan kasnije odraditi i ulogu četvrtog suca na dvoboju Ludogoreca i Hebara.

Osijek i Hajduk sastali se u 7. kolu SuperSport HNL-a

Voditelj Sudačkog odjela pri u Bugarskom nogometno savezu, recimo i to, jest proslavljeni mađarski sudac Viktor Kassai, koji je ujedno i Uefin mentor našim sucima Anti Čulini i Dariju Belu.

- Prvi puta u povijesti će na utakmici HNL-a pravdu dijeliti strani suci te bugarskoj ekipi želimo uspješno suđenje. Vjerujem da će se ovakve razmjene sudaca pokazati vrlo korisnima za daljnji napredak naših sudaca, prvenstveno zbog vrijednog međunarodnog iskustva koje će ovim putem dobiti. Raduje me što sudački velikani poput Kassaija, odnosno Mažića, koji vodi suce na Cipru, a s kojima smo također potpisali sporazum, cijene hrvatske suce te žele na ovaj način surađivati. Vjerujem da ćemo svi imati koristi od te suradnje, da možemo učiti i napredovati kroz razmjenu iskustva i znanja - rekao je Bruno Marić, predsjednik Komisije nogometnih sudaca HNS-a.