Obavijesti

Sport

Komentari 3

Preživio pad u provaliju od 270 metara, sad je postao senzacija

Preživio pad u provaliju od 270 metara, sad je postao senzacija
1

Sa startnim brojem 71 bugarski skijaš Albert Popov (20) je senzacionalno doskijao do devetog mjesta u Kitzbühelu. Prije četiri godine preživio je stravičnu prometnu nesreću u kojoj je poginuo Drago Grubelnik

VIDEO

Od glečera Rettenbach do Söldena vodi 12 kilometara duga cesta. Na jednoj strani snježni vrhovi visoki 2,455 metara, a na drugoj opasne i strme provalije. 

U studenom 2015. godine nakon jednog treninga u poznatom skijalištu, nadzor nad volanom je izgubio legendarni slovenski skijaš, tada izbornik bugarske reprezentacije, Drago Grubelnik. Vozilo se strmoglavilo u 270 metara duboku provaliju, Grubelnik je pretrpio fatalne ozljede i preminuo je na putu do bolnice u Murnauu.

S njim su bili pomoćni trener Dimitar Hristov i tada 17-godišnji veliki talent i nada bugarskog skijanja, Albert Popov.

S brojem 71 doskijao do devetog mjesta

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Da, riječ je o istom skijašu koji je u subotu senzacionalno skijao u slalomu u Kitzbühelu. Sa startnim brojem 71 je u prvoj vožnji 20-godišnji Popov je doskijao do petog mjesta, a na kraju je završio deveti. Treći mu je to put ove sezone da je osvojio bodove.

A prije samo tri godine je preživio stravičnu prometnu nesreću. Bio mu je to najteži tjedan u životu, u bolnici u Innsbrucku je proveo šest dana, ali uspio se vratiti. Čitavu 2016. godinu nije skijao, oporavljao se od teških ozljeda. Nije morao zaliječiti samo tjelesne rane, trebalo se i psihički oporaviti nakon takve tragedije. 

Iako mlad, pokazao je da je itekako psihički jak. Skijanju se vratio upravo u Söldenu, mjestu na kojemu je izgubio trenera i koje ga je skoro koštalo karijere. Završio je na 69. mjestu. Stigao do cilja. Za njega je to bila pobjeda.

Nije se predavao, skijanju se vratio na mjestu velike nesreće

Pomogli su mu sigurno i savjeti Hristova, trenera koji je uz njega preživio nesreću.

- Bio je to dan kao i svaki drugi. Završili smo s treningom, pričali o tome kako nas nakon Austrije čeka Skandinavije... I onda se odjednom dogodilo. I dalje ne znam kako je vozilo završilo u provaliji, sjećam se samo da sam se nadao da će ta noćna mora završiti - ispričao je u jednom intervjuu Hristov godinu dana nakon nesreće.

- Imamo rupe u sjećanju, ali bio sam svjestan svega što se događa. Često sam pričao s Popovim, govorio mu da život ide dalje, da mora nastaviti - dodao je.

Popov će Sölden vjerojatno zauvijek pamtiti kao tragično i nesretno mjesto, ali Kitzbühel će mu ostati u sjećanju kao skijalište u kojemu je ostvario svoj prvi veliki rezultat u karijeri. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu
Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet