Obavijesti

Sport

Komentari 0

Bundesliga poludjela za odlikašem Martinom Jolom

Bundesliga poludjela za odlikašem Martinom Jolom
1

Martin Jol, trener HSV-a zadivio je Bundesligu. Kapu su mu skinuli i Günther Netzer i Franz Beckenbauer. Dive mu se i Hrvati Petrić i Olić

VIDEO

Njemački sportski tjednik Sport Bild došao je u posjed podatka da je 52-godišnji trener zapravo klasični odlikaš. To dokazuje i njegova diploma nogometnog trenera: na akademiji u nizozemskom Zeistu sve je predmete položio s čistom peticom (njemački jedinicom). Potvrdio je to i njegov profesor na nogometnoj katedri, Ton van Rhoon.
- Bio je jedan od mojih najboljih studenata koje sam ikad imao i uvijek je prolazio s odličnim uspjehom. Jol je fantastičan psiholog. Zna točno kako sa skupinom ljudi, i to različitih nacionalnosti. Također se zna odnositi i prema svakome pojedinom igraču. Jednostavno ima sposobnost voditi momčad do uspjeha. Jol je 1994. godine diplomirao na akademiji u Zeistu. Poznavanje psihologije i liderstva Rhoon je naveo kao ključne čimbenike njegova trenerskog uspjeha, ovoga s HSV-om pogotovo.
- Bez izraženog samopouzdanja nogometaš ne može dati 100 posto svojih mogućnosti. Zato je psihologija toliko važna - rekao je bivši trener Den Haaga, Scheveningena, Rode, Waalwijka i Tottenhama. Njegovo psihološko znanje novinar Sport Bilda objasnio je posebice na primjeru Mladena Petrića. Činjenica da je Mladen Petrić zabio sedam od osam posljednjih golova koje je hamburška momčad sveukupno postigla izravna je posljedica, pišu Nijemci, Nizozemčeve psihološke pripreme hrvatskog nogometaša. Nakon što je Petrić protiv Borussije iz Mönchengladbacha prvi put zaigrao od prve minute i na tome se treneru zahvalio golom odluke, Jol je izjavio da je bio siguran da će Petrić zabiti. Hrvatskog je napadača na to pripremio još sredinom kolovoza, kada je ovaj stigao iz Dortmunda. Uvjerio ga je da je baš njega želio za pojačanje, makar je Petrić u to sumnjao. U međuvremenu, dok još nije išlo, Jol ga je uvjeravao da će sve biti u redu i štitio ga držeći ga na klupi.
- Naravno da sam nakon svega protiv Gladbacha gorio od motiva. Želio sam pokazati zašto me je HSV doveo: da bih zabijao! - kazao je Petrić. Koliku sposobnost vođenja momčadi ima, Jol je, pišu u Sport Bildu, dokazao najbolje na tom primjeru. I Marcell Jansen, njemački reprezentativac pristigao ljetos iz Bayerna, kazao je da se kod Jola osjeća daleko ugodnije na klupi nego što je bio slučaj dok je igrao u Bayernu.
- To je stoga što Jol iznimno jednostavno zna objasniti poantu svoje politike rotiranja igrača - kazao je 22-godišnji reprezentativac. Na koncu, i Ivica Olić opisao je situaciju s treninga koja ide u prilog čitavoj storiji.
- Ako se na treningu pogrešno krećem, Jol odmah zaustavi akciju. Dođe do mene, uzme me za ruku i svojim kretanjem pokaže kamo sam morao ići.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Futsal Dinamo obranio naslov prvaka Hrvatske! Pred više od 5000 navijača dobili Omišane
DINAMO - OLMISSUM 3-1

Futsal Dinamo obranio naslov prvaka Hrvatske! Pred više od 5000 navijača dobili Omišane

Od prve minute nije bilo upitno tko će slaviti u Draženovom domu. Jako su dobro krenuli domaći i nastavili kroz cijeli susret, a Omišanima nisu uspjeli napraviti razliku s golmanom igračem

Marca: U Realu su preko noći promijenili odluku oko Modrića
ODLUKA ZA LUKU

Marca: U Realu su preko noći promijenili odluku oko Modrića

Hrvat je preuzeo svoju novu ulogu u momčadi, a ono što je pokazao je da u onim minutama koje ima, pa čak i kada je starter, nastavlja biti odlučujući, hvali Marca Modrića
Ivanković o Livaji na padelu i izletu igrača na Hvar: Morali su biti pametniji, pogriješili su...
TRENER HAJDUKA O AKTUALNOSTIMA

Ivanković o Livaji na padelu i izletu igrača na Hvar: Morali su biti pametniji, pogriješili su...

Livaja je i dalje ozlijeđen, Perišić će opet zaigrati u prvih 11, povratnik Melnjak mogao bi dobiti minutažu do kraja sezone, a Sahitiju je oko još bolno i propustit će Goricu. Odjidja? Najlakše sve prebaciti na mlade