Sport

Komentari 55

Burić: Bod protiv ovog Dinama na Maksimiru? Bilo bi to 'vau'

Burić: Bod protiv ovog Dinama na Maksimiru? Bilo bi to 'vau'

Suprotstavit ćemo se Dinamu s dobrom momčadi premda Dinamo ima širok kadar koji dosta može varirati u različitim sustavima. Ima igrače fenomenalne klase poput Olma i Petkovića, rekao je Damir Burić uoči derbija

Kad vidimo Dinamo kako igra i s kim igra, za bod u Zagrebu protiv njega definitivno bismo mogli reći "vau", govorio je Damir Burić pred novinarima prije puta u hrvatsku metropolu gdje derbi počinje u 18 sati.

Hajduk će put Maksimira oslabljen, drastično oslabljen bez gotovo pola standardne momčadi, kapetana Juranovića, golmana Posavca, Filipa Bradarića, Jaira... Upitan je Nejašmić (igrat će ako doktori daju zeleno svjetlo), a Hamza nije ni stigao do Splita ostavši u Zagrebu.

- Vi se igrajte malo, ja imam svoje opcije tko će ih zamijeniti. Suprotstavit ćemo se Dinamu s dobrom momčadi premda Dinamo ima širok kadar koji dosta može varirati u različitim sustavima. Ima igrače fenomenalne klase poput Olma i Petkovića koji svojim igrama pokazuju tu razliku. 

Unatoč svemu Burić je osmijehom odgovarao na pitanja novinara iako je u jednom trenutku molio za ozbiljnost kada je zazvono mobitel.

- To je moj način na koji želim rješavati probleme. Samo svojim radom došli smo do ovdje. Znamo da se momčad treba optimizirati na nekim mjestima i moram reći da nas nijedan ekspert ove sezone nije vidio u vrhu, već Osijek, Rijeku, a nas na četvrtom-petom mjeastu.

Reprezentativci?

- To je dokaz dobrog rada u klubu. Međutim, nećemo posustati, naučili smo lekciju da ne govorimo ciljeve naglas, nego ih zadržimo za sebe, budemo ustrajni. Naš je kadar malen, ali kvaltietan, najmlađa smo momčad u ligi, a opet imamo jurnjavu za rezultatom. Svaku moramo pobijediti i usput podizati vrijednosti igrača. To je kompleksan posao. Svi bismo mi htjeli još Vlašića.

Mjesta ozlijeđenih na sjedištima za Zagreb zauzet će i dva juniora...

- Blagajić i Radić, zaslužili su to svojim zalaganjem - završio je Burić.

Optimistični Burić.

Najčitaniji članci