Obavijesti

Sport

Komentari 10

Burkina Faso je u posljednjim sekundama uzela bod Nigeriji

Burkina Faso je u posljednjim sekundama uzela bod Nigeriji
1

Doslovno u posljednjim sekundama utakmice, u četvrtoj minuti sudačke nadoknade, Traore je nakon dodavanja Pitroipe zatresao mrežu i spasio bod svojoj selekciji

VIDEO

Nigerija i Burkina Faso odigrale su 1-1 u ogledu 1. kola C skupine na Afričkom kupu nacija u Južnoafričkoj Republici…

Nigerija je povela u 23. minuti nakon odlične akcije. Dugu loptu s centra je Brown Ideye sjajno s petom prebacio prema Emmanuelu Eminekeu koji je bio brži u reakciji od braniča suparničke selekcije, te je loptu pospremio u mrežu.

Nakon toga su Nigerijci propustili povećati prednost, a u 73. minuti su ostali bez isključenog Efea Ambrosea, koji je dobio drugi žuti karton zbog starta na Jonathana Pitroipu.

Doslovno u posljednjim sekundama utakmice, u četvrtoj minuti sudačke nadoknade, Alain Traore je nakon dodavanja Pitroipe zatresao mrežu i spasio bod svojoj selekciji.

Bio je to čak peti remi u šest dosadašnjih ogleda na afričkoj smotri. Ako se sjetimo da je Mali do pobjede 1-0 nad Nigerom stigao pogotkom u 84. minuti, onda je jasno koliko je prvenstvo izjednačeno.

U utorak će prve oglede na prvenstvu, u sklopu D skupine, odigrati Obala Bjelokosti i Togo, odnosno Tunis i Alžir.

Etiopija otkinula bod branitelju naslova Zambiji

Reprezentacije Zambije i Etiopije odigrale su u Nelspruitu 1-1 u ogledu 1. kola C skupine Afričkog kupa nacija u Južnoafričkoj Republici…

Bio je to sraz dvaju osvajača afričke kontinentalne smotre. Razlika je o tome što je Etiopija svoj jedini naslov osvojila 1962. godine, a ovo joj je prvi nastup na Afričkom kupu nacija nakon 31 godine, dok je Zambija prošle godine u Gabonu i Ekvatorskoj Gvineji boljim izvođenjem penala u finalu protiv favorizirane Obale Bjelokosti stigla do svog prvog naslova u povijesti, nakon što je prethodna dva finala izgubila.

Stoga je Zambija u ovaj ogled ušla kao favorit, ali tu ulogu nije uspjela opravdati. Etiopija je u prvom poluvremenu imala bolje šanse. Saladin Said je prvo uspio prebaciti loptom istrčalog zambijskog vratara Mweenea, ali je lopta, nakon što je odskočila od travnjaka, umjesto u praznom golu završila iznad grede.

Još bolju šansu je Said prokockao u 25. minuti. Sam je iznudio penal nakon što se driblingom oslobodio Chisambe Lungua, koji ga je srušio u kaznenom prostoru. No, Saidov nonšalantni udarac s bijele točke iz jednog koraka je vratar Zambije obranio.

Vratar Etiopije Jemal Tassew u 35. minuti je dobio izravni crveni karton, nakon što je izletio sa svog gola, te izvan kaznenog prostora opasno s visoko podignutom nogom startao na Lungua. Njegovo isključenje izazvalo je prekid od 11 minuta,  jer su navijači Etiopije u znak protesta bacali na teren boce i vuvuzele. Još su nesretniji bili u trećoj minuti sudačke nadoknade, kada je Collins Mbesuma okrunio lijepu akciju aktualnih afričkih prvaka prvim golom na utakmici. Lijepo mu je glavom asistirao Chansa.

Ipak, Etiopija je u nastavku i brojčano inferiorna hrabro parirala Zambiji i nastojala doći do izjednačenja, što joj je i pošlo za rukom u 65. minuti, kada je napadač Adame Girma iskosa s desne strane poentirao za konačnih 1-1.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve