Obavijesti

Sport

Komentari 75

Čačić: Dinamo je dominirao, a Balakov: Penal nije postojao

Čačić: Dinamo je dominirao, a Balakov: Penal nije postojao
7

Dinamo je slavio u derbiju protiv Hajduka. 'Modri' su slavili na Maksimiru 2-1. Susret je presudio penal u 89. minuti. Za Balakova prekršaj nije bio za najstrožu kaznu

VIDEO

Hajduk nije uspio osvojiti Maksimir. Poraženi su u derbiju 2-1. Dinamo je skočio na nedostižnih +13 bodova prednosti i gotovo sigurno odnijeli novi naslov prvaka Hrvatske. 

Hajdukovci, usprkos porazu, zadovoljni su igrom protiv Dinama.

- Prvo poluvrijeme odigrali smo dobro, baš kako smo se dogovorili. Vodili smo šezdeset minuta, a onda je Dinamo stigao do izjednačenja. Nakon toga imali su psihološku prednost i iskoristili je. Čestitam Dinamu, svaka im čast na današnjem nastupu - rekao je Srđan Andrić nakon utakmice.

Zadovoljan igrom svoje momčadi, usprkos porazu, bio je i trener Krasimir Balakov.

- Htjeli smo zatvoriti Dinamo na njihovom terenu. Znamo koliko su dobra momčad i gol nam je dao veliko samopouzdanje pogotovo dečkima kojima je to bio prvi derbi. Bili su hrabri i disciplinirani jer nije lako igrati na Maksimiru. Mi smo imali nesreću kod akcije Gabrića koji nije zabio i drugi gol za nas - žali zbog propuštene prilike Balakov.

Gol Gabrića, ali i sučeva odluka mogli su promijeniti tijek susreta uvjeren je bugarski stručnjak. Penal u 89. minuti koji je donio pobjedu 'modrima' po mišljenju trenera Hajduka nije trebao biti dosuđen.

- Kod prvog gola Krstanovića dogodila se pogreška obrane, ali što se gola iz penala tiče apsolutno nije bio prekršaj. Ne može se dodijeliti tek tako penal pogotovo na ovakvoj utakmici. Mi smo se dobro držali, igrali smo jako dobro, ali situacija kod penala presudila nam je - žali se na sučevu odluku Balakov.

Penal nije htio komentirati trener Dinama Ante Čačić. Susret je završio kako je najavljivao, pobjedom i osiguranim naslovom, ali treneru 'modrih' najvažnije je što je Dinamo pokazao kako može dominirati cijeli susret. Čačiću se predbacivala neuvjerljiva igra njegove momčadi, ali on je uvjeren kako je današnjom igrom Dinamo pokazao  koliko vrijedi.

- Utakmica i rezultat pokazali su kako je derbi opravdao epitet hrvatskog derbija. Čestitke Hajduku zbog načina na koji su ušli u igru i akko su odigrali. Bili su vrlo učinkoviti, prisilili nas da budemo mnogo oprezniji. Morali smo paziti da ne dobijemo drugi gol. Mi smo krenuli odlučno od prve minute, dominirali smo, a onda je stigao njihov gol koji nas je malo šokirao. Uspjeli smo se smiriti, ušli u nastavak sabrano, imali smo prostora i vremena da preokrenemo rezultat i stigli smo na kraju do pobjede, a vjerujem i do naslova. Konačno imamo Dinamo koji može i želi dominirati svih 90 minuta - samouvjeren je Čačić.

Čačić je ponosan na nastup svoje momčadi, ali  najsretniji je ipak Ivan Krstanović koji je zabio oba gola za Dinamo i osigurao pobjedu 'modrih'.

- Znali smo da će Hajduk igrati povučeno i da će pokušati zabiti iz kontre. Mi smo imali naše prilike i drago mi je što sam ja zabio dva gola. Čekao sam na ulazak u igru jako dugo. Dogodio se baš prekid kada sam ja morao ući, nastala je nervoza zbog toliko čekanja, ali onda sam ušao i zabio prvi, a onda i drugi gol. Sjajan je osjećaj zabiti u derbiju. Sada imamo veliku prednost i naslov prvaka je praktički nas.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 75
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao