Obavijesti

Sport

Komentari 9

Ćaćić je oduševila u povijesnom nastupu za hrvatski boks! Braća Sinković uvjerljiva, Tomić ispala

Ćaćić je oduševila u povijesnom nastupu za hrvatski boks! Braća Sinković uvjerljiva, Tomić ispala
7

Snježana Pejčić nije uspjela ponoviti medalju iz Pekinga u Tokiju, zauzela je 31. mjesto u kvalifikacijama. Tin Srbić nadomak je plasmanu u finale preče, a Andrej Gaćina prošao u drugo kolo

VIDEO

Hrvatska streljačica Snježana Pejčić zauzela je 31. mjesto u disciplini zračna puška 10 metara na Olimpijskim igrama u Tokiju, boksačica Nikolina Ćaćić pobijedila je u dvoboju 1. kola kategorije do 57 kilograma Amerikanku Yarisel Ramirez jednoglasnom odlukom sudaca.

Veslači Martin i Valent Sinković lakoćom su odradili prvi nastup u dvojcu bez kormilara i plasirali se u polufinale Igara, a taekwondoašica Kristina Tomić ispala je već u prvoj borbi turnira do 49 kilograma od kolumbijce Andree Ramírez Vargas. Tin Srbić odlično je odradio kvalifikacije preče, kao i Andrej Gaćina start stolnoteniskog turnira.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Hrvatska na otvorenju OI 01:19

Pejčić je došla do 622,6 krugova, što je bilo dovoljno za 31. mjesto, a do plasmana u finale dijelilo ju je nešto manje od šest krugova.

Riječanka je bila itekako uzdrmana nakon što je prije dva dana njezinu treneru Seni Čusti pozlilo u autobusu i morao je u bolnicu. Čusto se još uvijek nalazi u tokijskoj bolnici.

- Nije dobro, ali nije ni loše. Mislim da je rezultat s kojim se ulazilo u finale sve iznenadio jer je to zbilja visoki prag. Sa 628 krugova se ostalo bez finala. Nitko  nije znao šta očekivati, ali su rezultati užasno visoki - rekla je Snježana. 

Pejčić s Petrom Goršom ima mješovito natjecanje 27. srpnja, a trostav 31. srpnja.

- Razmišljam samo o sljedećem natjecanju s Petrom. Iskreno, ne znam što možete očekivati od mene - kazala je Pejčić, koja je na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine iznenadila sve i prvog dana Igara uzela broncu.

Tek 20-godišnja Ćaćić prva je hrvatska boksačica koja je ikad nastupila na Olimpijskim igrama, a ubilježila je i prvu pobjedu, iako nije bila favoritkinja protiv jednako mlade Amerikanke.

No, Ćaćić je pokazala izuzetnu vještinu i zrelost za svoje godine, kažnjavala je odličnim kontrama vidno umornu Amerikanku, pogotovu u trećoj rundi. Ramirez je porijeklom Kubanka rođena u Guantanamu, svjetska juniorska prvakinja iz 2015. i brončana s Panameričkih igara 2019. godine.

Boxing - Women

- Ono što sam htjela je da uživam u svakoj minuti u ringu, nisam htjela da me svlada bilo kakav pritisak ili strah. Znam da uvijek kad uđem u ring čiste glave napravim najbolje stvari i onda dolaze rezutati - kazala je Ćaćić, za koju novinari iz ostalih zemalja nisu mogli vjerovati da ima tek 20 godina i da su joj ovo prve Igre. 

- Ovo je za mene tek početak, smatram boks kao igru, dobra sam u tome i nadam se da ćete me dugo, dugo gledati. O sljedećoj protivnici ne razmišljam, nećemo je ni gledati jer tako radimo otkad sam počela boksati. Trener će me kasnije uputiti u protivnicu - kazala je Ćaćić koju u šesnaestini finala u ponedjeljak čeka iskusna Kanađanka Caroline Veyre (32).

- U Olimpijskom selu sam u sobi s Snježanom Pejčić. Nisam baš od nekog movinga, treniram, prošećem, čitam knjigu u sobi i želim maksimalno čuvati energiju, a ne ih trošiti na usputne stvari - zaključila je Ćaćić.

Tokio: Braca Sinkovic pobijedila u kvalifikacijskoj utrci

Braća Sinković u trećoj su kvalifikacijskoj skupini dvojca bez kormilara pobijedila s vremenom 6:32,41, četiri i pol sekunde ispred prvih pratitelja iz Danske, osam i pol ispred kanadske i 33 sekunde ispred bjeloruske posade.

- Odveslali smo prvu utrku na Olimpijskim igrama, to je uvijek zanimljivo i teško. Očekivali smo da će Danci biti brzi prvih tisuću pa se nismo nešto iznenadili, odradili smo svoj ritam, bila je sigurna utrka i sigurna pobjeda. Generalno smo zadovoljni s utrkom, ali definitivno moramo bolje - rekao je Valent Sinković. 

- Zadovoljni smo, ali znamo da možemo i moramo bolje za dalje, što je dobro da imamo mjesta za napredak. Sve u svemu, dobro odrađena prva utrka i jedva čekamo dalje - kazao je Martin Sinković.

Veliki favoriti za medalju u novoj disciplini (u Riju slavili u dvojcu na pariće) novi nastup imat će u polufinalu u utorak, a finale je u četvrtak.

Kristina Tomić nije imala šanse protiv Kolumbijke Ramírez Vargas koja ju je deklasirala 25-5 (po rundama 9-1, 7-4, 9-0). Europska prvakinja iz Kazana 2018. nije dobila šansu za repesaž jer je Kolumbijka potom ispala od Turkinje Yildirim 31-30.

Taekwondo - Women

Gimnastičar Tin Srbić sjajan je bio u kvalifikacijama preče, u prvoj skupini odradio je nastup s ocjenom 14,633 i čeka ostalih grupa kako bi vidio za što će to biti dovoljno. Izgledno je kako ćemo ga gledati u finalu 3. kolovoza od 10 sati.

- Bilo je dosta naporno jer smo u dvoranu morali doći dva i pol sata prije samog nastupa. Bilo mi je to jedno od najtežih natjecanja u karijeri što se tiče napetosti i stresa, ali jako dobro sam odradio i jako sam sretan. Vodim nakon prve subdivizije i vjerujem kako će to biti dovoljno za finale. Čekamo rasplet do kraja dana, a onda u finalu idem na još jaču vježbu - kazao je Srbić, svjetski prvak na preči iz 2017. te svjetski doprvak iz 2019.

U subotu su na rasporedu još dvije subdivizije, pa će konačni Srbićev plasman biti poznat tek oko 15 sati, no finale će izboriti osam vježbača.

GES / Gymnastics / Gymnastics World Championship Doha, 25.10.2018

Hrvatski stolnotenisač, iskusni Andrej Gaćina (35) uspješno je započo nastup na svojim četvrtim Olimpijskim igrama, on je u susretu 1. kola u pojedinačnoj konkurenciji svladao Togoanca Kokoua Dodjia Fannyja sa 4-0 (11-5, 11-6, 11-3, 13-11).

Gaćina će u 2. kolu igrati protiv mnogo zahtjevnijeg suparnika, Francuza Emmanuela Lebessona.

Drugi hrvatski predstavnik u pojedinačnoj konkurenciji Tomislav Pucar (25) slobodan je u 1. kolu, a u 2. kolu će igrati protiv boljeg iz susreta između Slovenca Bojana Tokiča i Kanađanina Jeremyja Hazina.

Sanjin Strukić/PIXSELL

POGLEDAJTE SLOW MOTION ČETVRTFINALA ARMAGEDONA 2:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Veselio se debiju pa ga sa staze odvezli u nosilima: Težak pad švicarskog skijaša u kombinaciji
NESRETNI YANNICK

Veselio se debiju pa ga sa staze odvezli u nosilima: Težak pad švicarskog skijaša u kombinaciji

Krenuo je s utrkom spusta pa završio u ogradi, ali tamo nije stao već se 'klizao' niz padinu, a prije nego što su Chabloza poslali u bolnicu, imobilizirali su mu ruku.

Igor Krajina olimpijski trener, Tot i Govorčinović kandidatkinje
PARIŠKI CIKLUS

Igor Krajina olimpijski trener, Tot i Govorčinović kandidatkinje

Od strane Hrvatskog olimpijskog odbora trener KKK Marsonia Igor Krajina dobio je status olimpijskog trenera te je promoviran u IV. kategoriju, odnosno u kategoriju kvalitetnog trenera
Norvežani srušili Španjolsku, Švedska jako blizu polufinala
RUKOMETNI EP

Norvežani srušili Španjolsku, Švedska jako blizu polufinala

Norvešku su do važne pobjede predvodili Sebastian Barthold sa šest golova, Magnus Gullerud s pet pogodaka, te Sander Sagosen sa četiri gola, dok je kod Španjolske najefikasniji bio Jorge Maqueda