Obavijesti

Sport

Komentari 123

Čačić na rubu suza nakon drame: Imali smo unutarnjih problema, ne želim o tome...

Čačić na rubu suza nakon drame: Imali smo unutarnjih problema, ne želim o tome...

Moram čestitati igračima, herojski su odradili, imali smo previše problema prije i tijekom utakmice. Vjerovali smo da možemo, imali smo sjajnu podršku, hvala navijačima, ali igrači su pokazali da su heroji, rekao je Čačić

Čudesna noć na Maksimiru, noć o kojoj će se godinama pričati. Dinamo se vraća u Ligu prvaka nakon tri godine. Modri su u sjajnoj utakmici i velikoj bitki slavilli protiv Bodo/Glimta 4-1 nakon produžetaka.

Emotivno je pobjedu proslavio Ante Čačić za kojega je ovo bila jako teška utakmica. Kritizirali su ga, izviždali opet večeras, ali odveo je Dinamo u Ligu prvaka. Sasjekle su ga emocije, bio je na rubu suza nakon utakmice. 

Pokretanje videa ...

- Moram čestitati igračima, herojski su odradili, imali smo previše problema prije i tijekom utakmice. Vjerovali smo da možemo, imali smo sjajnu podršku, hvala navijačima, ali igrači su pokazali da su heroji. Ovo je sjajan uspjeh, dobili smo jaku momčad, pravili su nam probleme. Bili smo stabilni na kraju, vratili smo se u produžetku, bili smo prinuđeni raditi izmjene, svi su igrači dali svoj obol. Ovo je povratak u Ligu prvaka, ogroman rezultat za Dinamo i hrvatski nogomet - rekao je trener Dinama za HTV pa nastavio:

- Zašto smo pali u drugom dijelu? Imali smo unutarnjih problema o kojima ne želim govoriti, vadili smo Baturinu i Ademija. Imate ekipu koja gubi 2-0, stisnuli su nas, išlla ih je lopta, imali smo problema u komunikaciji i prepustili smo im loptu. Pao je samo jedan gol, opet smo radili promjene. Igrače koje sam uveo su promijenili sustav. Dobili smo s Drmićem i Bočkajem, Moharrami je odlično odigrao, Dilaver. Još sam vruć i pod dojmom, bilo je teško igrati i voditi - rekao je emotivni Čačić.

Petku su treće škarice u Dinamu bile samo šlag, a za Ligu prvaka - hitno u nabavku lijevog beka!
Petku su treće škarice u Dinamu bile samo šlag, a za Ligu prvaka - hitno u nabavku lijevog beka!

Dinamo je u prvom dijelu igrao sjajno, u drugom je dosta patio, ali u produžetku je ipak došao do "svetog grala" i ulaska u elitu. 

- Nije bilo lako ni igrati ni voditi utakmicu. Dinamo je jako dobro ušao u prvo poluvrijeme, vodio 2-0, a u drugom dijelu gosti nisu imali što izgubiti i nametnuli se. Morao sam raditi izmjene, dosta smo trpjeli, ali uspjeli smo i došli do produžetaka. Tad smo osvježili momčad, malo promijenili sustav. Moram čestitati svojim igračima, potvrdilo se da su tolike rotacije imale smisla. Utakmica se slomila trećim golom, nama se otvorilo. Pokazalo se da smo stabilnija momčad, ali u Ligi prvaka ne postoji loša momčad, ni Bodo ne bi nezasluženo prošao dalje - kazao je Čačić za Arenasport.

Uzvratna utakmica doigravanja za UEFA Ligu prvaka, GNK Dinamo - FK Bodo/Glimt

Bodo/Glimt je u drugom dijelu dominirao.

- Ne bih rekao da su nekvalitetna momčad, kod njih lopta dobro ide, a kad se malo griješi u pasu ne možemo govoriti o nekvaliteti. Uhvatili smo ih s dva gola, bili smo agresivni u prvom poluvremenu, trpjeli smo, ali istrpjeli. Energetski smo se obnovili i vidite rezultat - dodao je.

Kakva je situacija s Ademijem?

- Vidjet ćemo što će biti sutra s ozljedama, ali vidjeli ste da smo morali dosta mijenjati. Morala se momčad adaptirati na sve to.

- Prijelazni rok? Teško mi je to reći. Što smo htjeli, sad se s tim moramo hrvati. Nadam se da ćemo se s time nositi. Moram se dečkima još jednom zahvaliti, dvaput ući u Ligu prvaka. To je zaista prelijepo - zaključio je Čačić.