Obavijesti

Sport

Komentari 96

Čačić: Ovakav Maksimir je naša prednost. Pa protivnici izgube volju kada vide gdje igramo

Čačić: Ovakav Maksimir je naša prednost. Pa protivnici izgube volju kada vide gdje igramo

Uvijek su treneri prvi na odstrelu. Čudno je obzirom da je otvaranje sezone. Chelsea će poslije biti različita momčad, imaju tek šest utakmica u ligi, mene je iznenadilo, rekao je Čačić o odlasku Tuchela

VIDEO

Prije dva tjedna sustigle su ga emocije. Dinamo je tada izbacio Bodo/Glimt i osmi put se plasirao u Ligu prvaka. Drugi put pod njegovom dirigentskom palicom. Oči su se caklile, iz njega su isijavali ponos i sreća. S igračima je klubu osigurao 15 milijuna eura, a navijačima najbolje klubove na Maksimiru.

Pokretanje videa...

Dinamo srušio Chelsea 01:00

I sinoć identične scene. Dinamo je napravio jedan od najvećih skalpova u svojoj povijesti. Hrvatski prvak senzacionalno je srušio Chelsea (1-0) u prvom kolu grupne faze Lige prvaka. Svi hvale junaka Mislava Oršića koji je srušio već treći londonski klub, sjajnog Petkovića i besprijekornog Livakovića, ali u svim tim pohvalama kao da je malo zanemaren jedan od najvećih kreatora ovog čuda. Trener Ante Čačić. Radi u sjeni, ne uživa baš povjerenje javnosti i navijača koji su ga donedavno izviždali, ali Čačić radi strašan posao. 

Zagreb: Dinamo i Chelsea u utakmici prvog kola UEFA Lige prvaka

- Najveća pobjeda u trenerskoj karijeri? Pa s reprezentacijom sam pobijedio Španjolsku. U klupskoj karijeri naravno da je, ali teško je uspoređivati te dvije utakmice, biti izbornik je kruna karijere. Ne sjećam se da je Dinamo dobio eminentnijeg protivnika u Ligi prvaka - kazao je sjajni Čačić u razgovoru za RTL Danas. 

Stadion je bio krcat, atmosfera vatrena. Gromoglasni huk sa sjevera ubrizgao je igračima nadnaravnu snagu. 

Jeste li imali tremu kada ste vidjeli atmosferu?

- Nije bilo straha, ta atmosfera egzistira oko Dinama već neko vrijeme, mi smo se pripremali da uđemo utakmicu i da tražimo svoju šansu. Odlučili smo se kako igrati, komunicirali smo igračima, svaki je znao što mu je činiti svih 90 minuta, bili smo momčad i to nas je nagradilo vrijednom pobjedom. Oni imaju moć i visok ritam, brze igrače, bilo je važno suziti prostor i zatvoriti dubinu. Bilo je važno da je momčad svjesna da to mora raditi 90 minuta i da moramo iskoristiti priliku kada god je dobijemo - kazao je Čačić.

Zagreb: Dinamo i Chelsea u utakmici prvog kola UEFA Lige prvaka

Na kraju se ispostavilo kako je smijenio kolegu. Thomas Tuchel je dan nakon poraza odletio s klupe Chelseaja. 

- Uvijek su treneri prvi na odstrelu. Čudno je obzirom da je otvaranje sezone. Chelsea će poslije biti različita momčad, imaju tek šest utakmica u ligi, mene je iznenadilo, ali su očito doživjeli veliki šok - kazao je 'modri' strateg.

Dinamo nikada nije prošao u eliminacijsku fazu, a ova pobjeda je veliki poticaj za dalje. Naravno, tek je prvo kolo, no 'modri' su pokazali da više nisu kanta za napucavanje u Ligi prvaka već ozbiljan europski klub koji može pomrsiti planove najjačima. Ipak, za Čačića je i dalje prioritet HNL.

Champions League - Group E - Dinamo Zagreb v Chelsea

- Hrvatska liga je naš kruh svagdašnji. Što se dogodilo u pet mjeseci? Izvlačim iz svakog igrača maksimum. Veliki broj igrača se podignuo, Petković ima klasu, veseli me što je u fantastičnoj formi i što se vratio u reprezentaciju. Hajduk jak? Nikad jači u zadnjih deset godina, imaju sjajno okruženje, raspoloženje je predivno, pun im je stadion. To je momčad koja će činiti sve da nas ugrozi.

Mislav Oršić i Bruno Petković iskočili su u prvi plan, ali Josip Mišić je duša ovog Dinama. 

- Pohvalio sam ga pred svima. Imao je zdravstvenih problema prije dvije godine, on je stožerni igrač i vidjelo se na koji način funkcionira. Možda je i igrač za reprezentaciju.

Champions League - Group E - Dinamo Zagreb v Chelsea

Robert Ljubičić je veznjak po prirodi, ali u Ligi prvaka igra na lijevom boku.

- Ja sam rekao da nećemo žuriti s kupovinom, nastojat ću izvući maksimum. Imamo Bočkaja, Štefulja, Ljubičića. Zasad nam je to dovoljno. 

Dinamo je godinama hrvatski prvak, evoluirao je u ozbiljan europski klub, najveći klubovi dolaze u Zagreb, ali igrači i dalje moraju igrati na maksimirskom ruglu. I samome Čačiću je više puna kapa svih obećanja o izgradnji stadiona pa se počeo i šaliti.

- Je li bilo neugodno kada sam izlazio iz tunela. Da se našalim, možda je to nama prednost, možda protivnici se demotiviraju kada dođu na ovaj stadion haha. Meni je žao. Sport i nogomet su toliko napravili za promociju zemlje i ništa se već 30 godina ne čini po pitanju stadiona.Radimo puno stvari koje nisu u našoj funkciji, pojavimo se kad se ovako nešto dogodi, vlada euforija, ali dugoročno to nije dobro.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 96
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika