Obavijesti

Sport

Komentari 152

Ante Čačić: Predsjednik Šuker je sve rekao, proći ćemo na SP

Ante Čačić: Predsjednik Šuker je sve rekao, proći ćemo na SP
6

Moram se osvrnuti i na atmosferu. Pa u Turskoj na stadion dođe 35.000 ljudi, svi u rukama imaju zastavice. Kod nas je problem kad se stavi ruka na srce kad svira himna, kaže izbornik Ante Čačić

VIDEO

Tmuran mi je ovo dan, teško je bilo probuditi se nakon nezasluženog poraza, rekao nam je u jutro nakon Turske izbornik Ante Čačić.

Hrvatska si je porazom od Turske zakomplicirala situaciju u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Morat ćemo drhtati do posljednje sekunde, posljednje utakmice, ali činjenica je da i dalje ovisimo sami o sebi.

Dvije pobjede protiv Finske i Ukrajine sigurno nas vode u Rusiju.

Kod nas je problem kad netko drži ruku na srcu

- Ponovit ću, mi smo u Turskoj izgledali fantastično s obzirom na činjenicu da smo igrali drugu utakmicu u razmaku od dva dana. Turski izbornik Lucescu je napravio pritisak na suce i to je urodilo plodom. Oštećeni smo za penal, za crveni karton, a nad Mandžukićem je bio prekršaj, pa igrač ga je vukao deset metara. Bilo je nemoguće da sudac to ne vidi. Ipak, pozitivno moramo gledati prema naprijed - kaže Ante Čačić.

OK, izbornik tvrdi kako trebamo biti pozitivni, ali to sigurno nije lako nakon što smo izgubili dvije od posljednje tri utakmice u kvalifikacijama i nakon što smo jedva pobijedili Kosovo.

- Ponovno ću se osvrnuti na cijelu atmosferu oko reprezentacije. Pa u Turskoj na stadion dođe 35.000 ljudi, svi u rukama imaju zastavice. Kod nas je problem kad se stavi ruka na srce kad svira himna - tvrdi izbornik, koji je ipak svjestan kako neki naši važni igrači u najmanju ruku nisu opravdali očekivanja.

- To vi analizirajte, kako je tko igrao, gledali ste utakmicu. Ja neću pričati pojedinačno o imenima. Samo ću reći da je Modrić ponovno oduševio. U dva dana je odigrao dvije sjajne utakmice. Trgao se, pokazao je zbog čega je jedan od najboljih svjetskih igrača - rekao je hrvatski izbornik.

Dakle, Čačić nije htio pojedinačno analizirati igrače i njihovu partiju protiv Turske. To je bilo i očekivano, ali nije teško pogoditi kojim igračima nije bio zadovoljan. U Istanbulu smo puno očekivali od Matea Kovačića, on je promašio zicer i onda nestao s terena. U 38 utakmica za Hrvatsku ima jedan gol, i to protiv Gibraltara. Nije Kova bio jedini slab, podbacili su i Vrsaljko, Kalinić, Brozović, Badelj...

Praktički od svih njih osim Modrića se očekivalo puno više.

Šuker je sve rekao

- Za mjesec dana će naši igrači sigurno imati veću minutažu. Pa Vrsaljko ima dvadeset dana pravog treninga, Kalinić je bez pravog nastupa, Badelj je imao jednu utakmicu u sezoni - požalio se Čačić.

Klupska sezona je u najjačim ligama tek na početku, ali činjenica je kako Hrvatska u kvalifikacijama više ne igra onako dobro kao što je to bio slučaj do lipnja i poraza na Islandu. Jasno je da veliku odgovornost za to snosi i sam izbornik. No potpora vrha HNS-a i predsjednika Davora Šukera ne izostaje. On je poručio kako treba vjerovati izborniku.

- Mislim da je predsjednik Šuker time sve rekao - jasan je Ante, koji je očito siguran da neće biti nikakvih turbulencija. Da neće biti smjene mjesec dana prije kraja kvalifikacija.

- Mi i dalje ovisimo sami o sebi. Na početku kvalifikacija sam rekao kako je skupina jako teška i to se pokazalo. Svatko može dobiti svakoga. Najvažnije je da se dignemo uoči posljednjih 180 minuta. Vjerujem da ćemo to napraviti i da ćemo na kraju biti prvi - optimističan je Čačić.

I dalje smo prvi, zar ne?

Razgovarajući s izbornikom, stekli smo dojam da mu je poraz od Turske pao gotovo jednako teško kao onaj od Portugala u osmini finala Eura. Tad više nismo imali pravo na popravni ispit, sad ga imamo, ali činjenica je kako se neke stvari na terenu moraju promijeniti. P

Prava se momčad ne može pobijediti ako vam podbaci pet-šest igrača. Neki su igrači sigurno silno razočarali izbornika, neki bi zbog toga mogli i biti “na ledu” u listopadskim utakmicama. Protiv Turaka je bilo puno prilika, ali ne i realizacije.

- Moramo vratiti tu mirnoću u završnici - rekao je Čačić, čija je momčad u posljednje četiri utakmice kvalifikacija zabila samo dva gola. Ako maknemo Kosovo, u šest smo utakmica zabili pet golova.

Daleko je to od blistavog, od onog što smo očekivali od momčadi u kojoj igraju zvijezde Reala, Barcelone, Intera, Juventusa, Liverpoola...

- I dalje smo prvi u skupini, zar ne?! - bocnuo je izbornik Čačić.

Prvi jesmo, a treba priznati i da smo imali puno pehova u ovim kvalifikacijama. Pogodili smo čak šest vratnica, protiv Turaka smo oštećeni, a s Kosovom smo morali igrati dva dana. Valjda će se to vratiti u Osijeku i u Kijevu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 152
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...
ON ĆE NASLIJEDITI JAKOBUŠIĆA?

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...

Ivan Bilić trebao bi biti predsjednik Hajduka. Bivši torcidaš glavni je kandidat, a jedan je fan napisao: 'Nadam se da će uspostaviti normalnu atmosferu bez ikakvih prgavih familija, mitomanije i da neće dopustiti da igrače postrojava itko drugi osim trenera
'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu
TKO SU BRAĆA JOKIĆ

'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu

Braća Nikole Jokića ponovno su u središtu javnosti nakon što je najstariji brat Strahinja šakom udario navijača na NBA utakmici. I ranije su često izazivali incidente, svađali se s holivudskim glumcima i prijetili igračima