Obavijesti

Sport

Komentari 22

Čačić uoči China Cupa: Čileanci su favoriti zbog više treninga...

Čačić uoči China Cupa: Čileanci su favoriti zbog više treninga...
1

Možemo smatrati Čile favoritom zbog ranijeg okupljanja i više treninga. Hrvatska ipak protiv svakoga želi biti svoja, tražiti pobjedu, dakle i prolaz do finala China Cupa, rekao je izbornik Ante Čačić

VIDEO

Hrvatska nogometna reprezentacija stigla je u ponedjeljak nakon podužeg putovanja u Nanning na China Cup gdje će u srijedu u polufinalu odmjeriti snage s Čileancima.

Pol dolasku u Nanning izbornik Ante Čačić i branič Dinama Josip Pivarić su održali konferenciju za medije na kojoj su najavili utakmicu protiv Čilea.

- Zadovoljstvo mi je što je Hrvatska pozvana na premijerno izdanje China Cupa premda se ne održava u sklopu Fifinog termina i teško je okupiti najbolje igrače. Međutim, učinili smo sve da okupimo momčad koja će dostojno prezentirati hrvatski nogomet - rekao je izbornik Čačić po dolasku na odredište i dodao:

- Reprezentacija je uglavnom složena od igrača iz Prve HNL te smo mi nepoznanica za Čile kao i oni za nas, ali naši će igrači napraviti sve za dobru utakmicu, na zadovoljstvo svih poklonika nogometa u Kini.

Na pitanje kakve su ambicije hrvatske reprezentacije na nadolazećem turniru Čačić je odgovorio:

- Sve su reprezentacije došle s ambicijom biti što je moguće bolji, i u tom nastojanju domoći se pobjede i trofeja. Tako smo i mi došli s istom ambicijom, sve protivnike poštujemo, iako možemo smatrati Čile favoritom zbog ranijeg okupljanja i više treninga. Hrvatska ipak protiv svakoga želi biti svoja, tražiti pobjedu, dakle i prolaz do finala China Cupa - istaknuo je Čačić.

Hrvatska će u Kini nastupiti u izmijenjenom sastavu, za ovu akciju pozvani su samo igrači iz Prve HNL uz Filipa Ozobića iz azerbajdžanske Gabale i Tonija Datkovića iz slovenskog Kopera.

Pivarić je prokomentirao kratke priprema za utakmicu nakon odlaska iz Zagreba.

- Dugačak je put, vremenska razlika je sedam sati, prošli smo i vremenske neprilike u Europi, no potrudit ćemo se kako bismo u ova dva dana doveli formu na optimalnu razinu. Nadam se da ćemo se uspjeti oporaviti od puta i u dobrom stanju ući u susret s Čileom - kazao je Pivarić.

Uz Hrvatsku i Čile, na China Cupu igrat će još Kina i Island.

Pobjednici polufinalnih susreta igrat će u nedjelju u finalu, dok će poražene reprezentacije igrati za treće mjesto u subotu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja