Obavijesti

Sport

Komentari 44

Temperaturni šok: Hajdukovci s planine stigli na 35 stupnjeva

Temperaturni šok: Hajdukovci s planine stigli na 35 stupnjeva
1

Nekadašnji igrač Hajduka Mislav Anđelković zadnje je tri i pol sezone proveo na Malti: Ma Hajduk će i ovako oslabljen, bez tri važna igrača, lako pobijediti

VIDEO

Iako to nitko izrijekom neće kazati, jasno je kako je za stožer i igrače Hajduka važnije pitanje uvjeta u kojima će se večeras od 18:00 sati odigrati prvi susret prvoga pretkola Europske lige protiv malteške Gzire, nego sastav protivnika.

Splićane je u srcu Mediterana dočekalo vrelih 35 stupnjeva, a vrućinu će dodatno multiplicirati i umjetna trava na kojoj će se susret odigrati. Nimalo ugodno, pogotovo ne za momčad koja se nije imala prilike aklimatizirati na vrućinu, obzirom da su Splićani na Maltu otputovali direktno s mariborskog Pohorja, gdje su se dva tjedna pripremali u gotovo savršenim uvjetima. 

Ivo Čagalj/PIXSELL

- Nisam vidio prognozu, ali u ovo vrijeme na Malti je jako vruće, toliko da oni ni ligu ne počinju igrati prije kraja kolovoza. A susret počinje poprilično rano, već u 18.00 sati -  kaže nekadašnji igrač Hajduka Mislav Anđelković, koji je zadnje tri i pol sezone proveo u dresu malteške Birkirkare, i jako dobro može procijeniti i uvjete u kojima će se utakmica odigrati, ali i kvalitetu protivnika.

- Uvjeti su takvi kakvi jesu, nadam se da će se Hajduk uspjeti prilagoditi, pogotovo na umjetnu travu koja bi trebala biti njihova prednost, jer je na ravnoj podlozi lako kontrolirati loptu. No teren je nešto uži i pogoduje momčadi koja se brani i igra na kontre. Što se tiče kvalitete protivnika, igrači Gzire definitivno nisu ni blizu Hajdukovog nivoa, usudio bih se reći čak ni u ovako oslabljenom sastavu bez tri važna igrača Hajduk ne bi smio imati ozbiljnijih problema - kaže bivši veznjak Hajduka.

Gzira je prošlu sezonu završila na trećem mjestu s osam bodova manje od prvoplasirane Vallette. Mislav Anđelković smatra kako Hajduk neće imati previše problema protiv njih.

- Gzira je tipična malteška momčad, sa solidnim ofenzivcima koji mogu nešto napraviti ako im se da prostora, i nešto lošijom obranom koja je sklona kiksevima. Trener Tedesco je jako iskusan, vodio je Birkirkaru protiv West Hama koji ih je jedva prošao na penale. Unatoč tome vjerujem da će presuditi kvaliteta Hajduka.

Mislav je u konkurentski klub Birkirkaru stigao 2016. godine, ni istekao mu je ugovor nakon tri godine i trenutačno je potrazi za novim angažmanom.

- Tu je praksa da se strancima ugovori produžuju iz godine u godinu, ja sam stekao dobru reputaciju, na koncu bio sam i u najboljoj postavi lige. Čekam hoće li mi se otvoriti neka druga, bolja, opcija, a ako se ne otvori, na Malti uvijek mogu pronaći klub - zaključio je Anđelković. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao