Obavijesti

Sport

Komentari 83

Caktaševih 200! U goste mu dolazi najveća mušterija Rijeka

Caktaševih 200! U goste mu dolazi najveća mušterija Rijeka
3

Caktaš će večeras upisati 200. nastup u dresu Hajduka, a zanimljiva je okolnost da jubilej pada upravo na derbi s Rijekom, protiv koje je u 15 utakmica zabio čak sedam golova, od toga četiri u zadnjih pet utakmica!?

VIDEO

Ako ne bude nepredviđenih okolnosti Mijo Caktaš će se večeras upisati u povijest Hajduka, u birano društvo igrača poput Srđana Andrića, Deana Računice, Josipa Skoke, Tomislava Ercega, Stipe Pletikose, Darka Miladina, Hrvoja Vejića, Marija Maloče..., koji su 200 i više puta oblačili dres prvotimca Hajduka u službenim utakmicama od neovisnosti Hrvatske.
 
Ukupno gledajući, Mijo Caktaš je već ušao u krug 50 igrača Hajduka s najviše nastupa u povijesti kluba, a na popisu najboljih strijelaca svih vremena je 14. sa 72 postignuta gola. Brojke su doista impresivne, pogotovo kad se uzme u obzir da je većina onih ispred njega u dresu Hajduka igrala veći dio karijere zbog toga što se nije smjelo u inozemstvo prije proslavljenog 28. rođendana.  

- Da je takve brojke zabilježio neki stranac ili igrač koji je došao u Hajduk iz nekog drugog kluba, onda bi se o njemu govorilo u hvalospjevima, a kad su to brojke domaćeg momka sa sela, Dugopoljca, onda se tome ne pridaje previše važnosti. Imam osjećaj da se sve ono što naprave domaći igrači olako shvaća i da nas se podcjenjuje – kazao je nedavno Caktaš, koji s Hajdukom ima ugovor još godinu i pol dana, u kojima će sigurno dodatno podebljati svoju statistiku.

Doista, 200. nastup lijep je jubilej, a zanimljiva je i okolnost kako pada upravo na jadranski derbi. Caktaš je naime baš protiv Rijeke bio posebno inspiriran, u 15 odigranih utakmica zabio im je do sada sedam golova, od toga čak četiri u zadnjih pet utakmica!? Sedam golova u jadranskim su derbijima zabili i Zvonimir Deranja i Anas Sharbini, no obojica su već odavno u igračkoj mirovini, pa ih Caktaš stigne i prestići.  

Goran Kovačić/Pixsell

Prvi gol zabio je neposredno nakon debija u dresu Hajduka, bilo je to u proljeće 2012., kada je Hajduk u oproštajnoj utakmici Krasimira Balakova na Kantridi deklasirao Rijeku 3-0, a zadnja dva u još jednoj visokoj pobjedi Hajduka, bilo je 4-0 prošlog proljeća na Poljudu.
 
Mijo u svojoj kolekciji već ima jubilarne dresove Hajduka s brojevima 50, 100 i 150,  večeras će dobiti i onaj s brojkom 200, i nema sumnje da bi ga posebno obradovalo da jubilej okruni golom i pobjedom, kojom bi se Hajduk odvojio na prvenstvenoj ljestvici na vjerojatno nedostižnih 9 bodova prednosti nad Rijekom.  

- Nešto lošiji smo na gostovanjima, ali previše se oko toga diže prašine bez potrebe. U prvi plan se ističe da ne pobjeđujemo u gostima, a zaboravlja se da smo dobili svih osam utakmica kod kuće i da držimo drugo mjesto koje nas vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka, što je od starta cilj sezone – istakao je Caktaš.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 83
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja