Obavijesti

Sport

Komentari 14

'Canelo' postao apsolutni kralj: Prvi u povijesti ujedinio titule

'Canelo' postao apsolutni kralj: Prvi u povijesti ujedinio titule

Proteklo ljeto proveo je na hrvatskoj obali. Boksač koji ima najunosniji ugovor u povijesti sporta s novopečenom suprugom odlučio je prokrstariti Jadranom za medeni mjesec

VIDEO

Jedan od najboljih profesionalnih boksača današnjice, 31-godišnji Meksikanac Saul 'Canelo' Alvarez objedinio je sva četiri naslova svjetskog prvaka u supersrednjoj kategoriji nokautiravši u Las Vegasu Amerikanca Caleba Planta u 11. rundi.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Boksačica Sara Kos: 'Suprug je imao rak, ali od mene je napravio prvakinju' | MOJA PRIČA 15:22

Plantu je to bio prvi poraz u karijeri u 22. meču (21-1), dok je Alvarez došao do 57. trijumfa u svom 60. nastupu među profesionalcima (57-1-2), a 39. put je nokautirao suparnika.

Boxing: Canelo vs Plant

'Canela' Alvareza većina boksačkih stručnjaka smatra najboljim boksačem današnjice u svim kategorijama, a u noći sa subote na nedjelju, pred više od 16.500 gledatelja u MGM Grand Garden Areni postao je prvi Meksikanac u povijesti koji je došao do sva četiri pojasa svjetskog prvaka (WBC, WBA, WBO i IBF), preotevši 29-godišnjem Amerikancu jedini naslov (IBF) koji mu je nedostajao.

Ujedno je postao i prvi boksač u povijesti supersrednje kategorije koji je u eri četiri pojasa uspio ujediniti baš sve. Uz njega, ta čast je u ostalim kategorijama pripala još Bernardu Hopkinsu, Jermainu Tayloru, Terenceu Crawfordu, Oleksandru Usiku i Joshu Tayloru.

Boxing: Canelo vs Plant

Plant je do 11. runde uspijevao izdržati neprestane napade Alvareza, ali ga je Meksikanac uspio srušiti lijevim krošeom. Američki boksač se uspio pridići prije nego što je sudac u ringu završio s odbrojavanjem, no uslijedila je nova kanonada Alvarezovih udaraca, nakon koje je Plant ponovno završio na podu, a sudac prekinuo borbu.

Inače, Canelo je proteklo ljeto proveo na hrvatskoj obali. Boksač koji je 2018. godine potpisao najunosniji ugovor u povijesti sporta, kada je HBO zamijenio DAZN-om i pet godina vjernosti naplatio nevjerojatnih 365 milijuna dolara, s novopečenom suprugom odlučio je prokrstariti Jadranom za medeni mjesec.

Boxing: Canelo vs Saunders-Weigh Ins

Puno ime mu je Santos Saúl Álvarez Barragán i rođen je u Meksiku. 'Canelo' je na španjolskom nadimak za osobu crvene boje kose i u prijevodu znači cimet. Tako ga je nazvao Jose “Chepo” Reynoso, čovjek koji je Canela otkrio, trenirao i gurnuo u visine kakve poznaje danas.

Trenutno je službeno najbolji boksač današnjice i vodeći je na pound for pound ljestvici svih relevantnih i mjerodavnih organizacija i medija. Za poraz ne zna osam godina kada ga je jedini put u karijeri pobijedio, danas umirovljeni i neporaženi, Floyd Mayweather Jr.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'