Obavijesti

Sport

Komentari 7

Čarli: 'Rakitić je naš vrlo važan član, bitno da se dobro osjeća'

Čarli: 'Rakitić je naš vrlo važan član, bitno da se dobro osjeća'
1

Ne moram ni govoriti koliko nam je potreban, koliko je on važan za našu reprezentaciju. I sada je najvažnije kako se on sam osjeća, rekao je branič Vedran Ćorluka

VIDEO

Hrvatska u ponedjeljak započinje novi kvalifikacijski ciklus. Naši su reprezentativci već zaboravili na teške trenutke s Europskog prvenstva, pred izabranicima Ante Čačića na rasporedu su kvalifikacije za odlazak na Europsko prvenstvo.

Skupina je jako teška, a kockasti u tu "borbu" kreću domaćom utakmicom protiv Turske. Dvobojem koji će se odigrati bez gledatelja. Na službenoj press-konferenciji danas se pojavio novi dokapetan Hrvatske - Vedran Ćorluka.

- Nismo još gledali Tursku, čekali smo da nam dođe Ivan, pa ćemo ih sada analizirati. Znamo da im nema nekoliko igrača s Europskog prvenstva, ali oni zbog toga neće biti ništa manje kvalitetni - rekao je Vedran, pa nastavio:

- Ma siguran sam da tu neće biti prevelike razlike između ove, s onom utakmicom s Europskog prvenstva. Turskoj nedostaje nekoliko poznatijih igrača, ali Turska će i u ponedjeljak biti jako kvalitetna.

Koliko je na vas ostavila traga situacija s Ivanom Rakitićem?

- Najbitnije je da je s njegovom obitelji sve u redu. I da mu je glava sada sasvim čista. Ivan je s nama 8-9 godina, rekao bih da se poznajemo u dušu. Ne moram ni govoriti koliko nam je potreban, koliko je on važan za našu reprezentaciju. I sada je najvažnije kako se on sam osjeća. Ako je sve u redu, onda nema nikakvih problema.

U reprezentaciji više nema Darija Srne.

- Sigurno da se to osjeti, Darijo je toliki niz godina svima nama bio uzor. Pa i nositelj dobre atmosfere u reprezentaciji. Tu će nam jako nedostajati, kao i na terenu. O tome ne trebam ni pričati, svi znamo na koji je način odigrao posljednje Europsko prvenstvo. No, godine čine svoje. Osobno mislim da je mogao još malo nastaviti, ali on je donio odluku. Sada dolaze mlade snage, nemamo vremena za plakanje. Čuli smo se neki dan, ma kao da nikada nije niti otišao. Ipak, vrijeme radi svoje, svi ćemo kad-tad otići u zaborav.

Vi ste unatoč brojnim špekulacijama ostali u Lokomotiv Moskvi.

- U klubu su mi jasno dali do znanja kako me neće prodati, ponudili bi i novi četverogodišnji ugovor koji sam potpisao. Kapetan sam Lokomotiva, sada imam fantastične uvjete, pa nije bilo razloga za promjenom sredine. I bježanjem od nečega što mi jako odgovara.

Hoćete li i u ponedjeljak zaigrati s popularnom 'kapicom'?

- Haha, ipak neću. Vaterpolisti su nam ih uzeli sve, pa ih mi više nemamo ovdje - sa smješkom je poručio Vedran Ćorluka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici koji se igra večeras od 19.30 sati. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica
UZNEMIRUJUĆE

VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica

Golman Gorice istrčao je s gola u namjeri da izbije loptu, ali je nehotice koljenom udario u glavom suigrača Đuru-Giulija Đekića. Ostao je nepomično ležati, a igrači su se okupili oko njega i zaklonili pogled