Obavijesti

Sport

Komentari 56

Čarobna večer na Maksimiru: Dan kada se Mourinho naklonio Dinamu, a Oršić ušao u povijest

Čarobna večer na Maksimiru: Dan kada se Mourinho naklonio Dinamu, a Oršić ušao u povijest

Na današnji dan prije dvije godine svjedočili smo maksimirskom čudu. Nakon poraza od 2-0 u prvoj utakmici, hrvatski prvak je pobijedio Tottenham 3-0 golovima Mislava Oršića i senzacionalno se plasirao u četvrtfinale Europske lige

VIDEO

Kao što su generacije navijača Dinama slušale o onoj pobjedi nad Leedsom kada je hrvatski prvak osvojio Kup velesajamskih gradova, tako će se godinama pripovijedati o povijesnoj maksimirskoj noći prije dvije godine kada je pao Jose Mourinho i njegov Tottenham.

Na današnji dan prije dvije godine svjedočili smo maksimirskom čudu. Nakon poraza od 2-0 u prvoj utakmici, hrvatski prvak je pobijedio Tottenham 3-0 golovima Mislava Oršića i senzacionalno se plasirao u četvrtfinale Europske lige gdje je na kraju ispao od Villarreala. Večeri za pamćenje, nažalost, nisu mogli svjedočiti navijači zbog korona restrikcija, ali nakon utakmice nekoliko tisuća ih je stiglo ispred Maksimira te s bakljadom i pjesmom dočekali igrače.

Golove pogledajte OVDJE 

Mislav Oršić hat-trickom srušio veliki Tottenham

Engleski mediji u potpunosti su podcijenili Dinamo uoči uzvrata, a u prilog nije išao ni odlazak Zorana Mamića s klupe nekoliko dana uoči utakmice zbog pravomoćne presude. Ipak, Jose Mourinho je upozoravao da ništa nije gotovo. I bio je u pravu. Nakon isteka 120. minute sjedio je pokisnut na klupi. S rukama u džepovima, sa smrknutim pogledom u daljinu. Svjedočio je nogometnom savršenstvu zvanom Mislav Oršić.

I koliko god bio ekscentričan i koliko god ga neki mrzili zbog njegova ponašanja, Jose Mourinho je pokazao veličinu. Pokazao je svima kako se ponašati i u porazu i to dok ti visi otkaz nad glavom.

Utučeni Mourinho pokazao kakav je gospodin 

Bio je utučen i razočaran zbog poraza, ali otišao je do Dinamove svlačionice i zapljeskao 'modrim' junacima koji su odigrali utakmicu života.  Jedan od najboljih trenera u povijesti ti dođe osobno u svlačionicu i čestita ti na veličanstvenoj pobijedi? Pa postoji li veća čast u karijeri jednog nogometaša!? Dinamovci su mu zahvalili i dobili trenutak koji će pamtiti vjerojatno cijeli život.

Zagreb: Zagrijavanje uoči početka utakmice  GNK Dinamo Zagreb -  Tottenham Hotspur

Utakmicu života odigrao je Mislav Oršić. Ako ga je netko prvi put gledao tu večer, rekao bi bez pardona da Orša vrijedi 100 milijuna eura. To kako je Mislav odigrao protiv Tottenhama je za anale.

Mislav Oršić hat-trickom srušio veliki Tottenham

Nasuprot Kanea, Lamele, Balea i Tottenhamove momčadi od 680 milijuna eura izgledao je kao Leo Messi. Slao je bombe u Llorisove rašlje, poigravao se s gostujućim igračima, valjao ih po podu. Utakmica za povijest.

Čudesni Oršić

Prvi je zabio u 63. minuti nakon što je primio loptu na lijevoj strani šesnaesterca, izbacio se na desnicu i projektilom probio lijeve Llorisove rašlje. Drugi je zabio u 83. na asistenciju Atiemwena. A treći? Eh, takve samo velemajstori zabijaju. 

ARHIVA: Mislav Oršić postao je novi član engleskog Southamptona

U 106. minuti primio je loptu na lijevoj strani, prošao trojicu igrača Tottenhama, došao do ruba šesnaesterca i pospremio loptu u donji desni kut za pobjedu od 3-0 i veliko čudo!

- Ma kao kad sanjaš pa ti se dogodi, neću ni komentirati. Sami sebi smo dokazali da možemo igrati na visokom nivou protiv ekipe kao što je Tottenham te tko god da nam dođe, nećemo imati kočnicu kao u Londonu. Moramo ostati ponizni, svaki trening odraditi najbolje i nadati se najboljem - kazao je Mislav nakon utakmice.

Čudesnu Dinamovu generaciju zaustavio je Villarreal u četvrtfinalu ukupnim rezultatom 3-1. Ostaje žal, dojam je da je ova momčad mogla otići sve do kraja, no kako god bilo, 18. ožujak dan je koji je debelo zapisan u povijesnim knjigama kluba.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 56
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao