Obavijesti

Sport

Komentari 9

Čarobna večer na Upton Parku: Bilić ide po pobjedu za oproštaj

Čarobna večer na Upton Parku: Bilić ide po pobjedu za oproštaj
1

Jedan dio mene je sretan što idemo naprijed i selimo se na veći stadion, ali drugom dijelu će nedostajati posebnosti ovog stadiona. To nam je dom, rekao je hrvatski trener

VIDEO

Večerašnjom predstavom West Hama i Manchester Uniteda spuštaju se zastori Upton Parka. Kultni stadion odlazi u povijest i na njemu će Hammersi odigrati svoju 384. utakmicu u Premiershipu kroz koju love 167. pobjedu. Bio bi to prigodan finiš lijepe sezone 'čekićara' u kojoj su bili nadomak velikog ostvarenja u vidu plasmana u Ligu prvaka.

Ta je ambicija danas puno realnija gostima koji love gradskog rivala u potrazi za četvrtim mjestom. Ti gosti su rekordi po broju utakmica u kojima su sačuvali netaknutu mrežu, brojka se popela na 18 i to ponajviše zahvaljujući španjolskom vrataru Davidu De Gei.

Wayne Rooney je igrač koji posebno voli igrati na Upton Parku - sedam puta bio je strijelac u domu West Hama pa bi on trebao predvoditi napadačke akcije 'crvenih vragova', ponajviše zbog odsustva opasnog Anthonyja Martiala koji je ozbiljnije stradao u vikend utakmici protiv Norwicha. U konkurenciji također nisu niti Darmian i Fellaini, a najavljuju se povratci Blinda i Rashforda.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Slaven Bilić na raspolaganju ima sve igrače osim prvog vratara Adriana i očekuje se da zaigraju puno koncentriranije u odnosu na subotnji potop protiv Swansea gdje su ih gosti razbili rezultatom 1-4. Svjestan je i SuperSlav što ih čeka večeras:

- Ovo je velika utakmica iz nekoliko razloga. Jedan od njih je što igramo svoju posljednju utakmicu na Uptom Parku. Onda, ako dodate na to da je to rezultatski vrlo važna utakmica i za Manchester Uniteda i za nas i da obje ekipe trebaju pobjedu, to utakmicu čini mega velikom.

Jedan dio mene je sretan što idemo naprijed i selimo se na veći stadion, ali drugom dijelu će nedostajati posebnosti ovog stadiona. To nam je dom - rezimira Slaven Bilić.

Njegov kolega s druge strane, Louis van Gaal, svjestan je prilike koja je pred njegovom ekipom.

- Mi moramo dobiti svoje utakmice jer u suprotnom nećemo završiti četvrti - to je pritisak kojeg imamo. Moramo se boriti do kraja. West Ham je vrlo dobra momčad, nisu uzalud u najboljih šest u prvenstvu. Mi smo imali sreće u našem međusobnom okršaju kroz FA kup, mislim da smo zaslužili prolaz, ali smo imali i sreće jer je West Hamu poništen gol u posljednjoj minuti - smatra nizozemski stručnjak.

'Čekićari' ne znaju za pobjedu protiv 'crvenih vragova' u posljednjih 14 premierligaških ogleda, a od toga čak u osam susreta nisu uspjeli zatresti mrežu večerasnjeg protivnika. Posljednja pobjeda Hammersa datira iz davne 2007. kada ih je vodio Harry Redknapp, dok je u redovima večerasnjih gostiju nastupao Cristiano Ronaldo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 9

VIDEO

Evo tko su najveći dobitnici, a tko najveći gubitnici popisa
NEKI ĆE BITI LJUTITI

Evo tko su najveći dobitnici, a tko najveći gubitnici popisa

Plus+ Dalić je pri objavi popisa naglasio da će s nekim igračima porazgovarati i kazati im da je od njih ove sezone očekivao više i da se moraju trgnuti ako i dalje žele biti dio reprezentacije. Nema pretplaćenih na pozive

Sjajne vijesti iz Danske: Bivši dinamovac i hajdukovac vode 'modre' korak bliže snu...
SLAVLJE NA POMOLU

Sjajne vijesti iz Danske: Bivši dinamovac i hajdukovac vode 'modre' korak bliže snu...

Brondby je kolo prije kraja pobijedio Silkeborg 2-0 i tako pobjegao Kopenhagenu na plus četiri uz utakmicu više. Ako Kopenhagen ne osvoji naslov, samo još Real mora osvojiti Ligu prvaka i 'modri' idu u play-off LP
Šok u Madridu: Toni Kroos završava karijeru nakon Eura!
ODLAZAK LEGENDE

Šok u Madridu: Toni Kroos završava karijeru nakon Eura!

Toni Kroos je objasnio zašto prekida karijeru: 'Sretan sam i ponosan što sam pronašao pravo vrijeme za ovu odluku i kako sam je donio samostalno. Oduvijek sam htio završiti karijeru na vrhuncu'