Obavijesti

Sport

Komentari 4

Carrick napustio United nakon 15 godina: Htio sam ići i ranije

Carrick napustio United nakon 15 godina: Htio sam ići i ranije
4

Nakon dolaska Ralfa Rangnicka za privremenog trenera do kraja sezone nekadašnji veznjak odlučio je napustiti Old Trafford i odmoriti. Kaže, dolazit će na utakmice i ostati veliki navijač

VIDEO

Od ljeta 2006. do 2. prosinca ove godine Michael Carrick (40) bio je član Manchester Uniteda. Prvo kao zahvalni veznjak osam godina, osvojivši pritom pet naslova prvaka, Ligu prvaka i Europsku ligu, Svjetsko klupsko prvenstvo, FA kup, dva liga kupa i šest superkupova, sve što se može osvojiti.

Ostao je na Old Traffordu i kao vojnik kluba preselio s travnjaka na klupu kao dio stručnog stožera Joséa Mourinha, a potom i Olea Gunnara Solskjaera.

Pokretanje videa...

Navijači Uniteda o Ronaldu VIDEO

Nakon otkaza Norvežaninu 21. studenog dobio je priliku samostalno voditi klub do dolaska novog trenera, pobijedio Villarreal u Ligi prvaka i osigurao osminu finala Lige prvaka (2-0), remizirao u gostima kod lidera Premiershipa Chelseaja (1-1) i za kraj pobijedio Arsenal kod kuće 3-2.

Dolazak Nijemca Ralfa Ragnicka na klupu kao privremenog rješenja do kraja ove sezone Carricku je bio signal za odlazak.

- Ovdje sam proveo najbolje dane u karijeri. Kad sam prvi put potpisao prije 15 godina, ni u najluđim snovima nisam mogao očekivati da ću osvojiti toliko trofeja. Nikad neću zaboraviti fantastične uspomene i kao igrač i kao član stručnog stožera - rekao je Carrick pa nastavio:

- Nakon puno razmišljanja, odlučio sam da je sad pravo vrijeme da napustim klub. Hvala svim igračima i trenerskom osoblju s kojima sam satima radio, sjajna su skupina ljudi i sklopio sam neka dugotrajna prijateljstva. Jesam i uvijek ću biti navijač Manchester Uniteda i dolaziti na utakmice koliko god budem mogao. Želim Ralfu, njegovom timu, igračima i navijačima sve najbolje u budućnosti, veselim se što ću ih podržavati kao navijač.

Premier League - Manchester United v Arsenal

Odluka nije bila laka, rekao je.

- Htio sam odmor nakon kraja igračke karijere, ali nije se dogodio. Sad je pravo vrijeme da to napravim i napravio sam to u pravom trenutku - objasnio je Carrick.

Rođen u Wallsendu, još kao klinac preselio je u West Ham za koji je igrao do 2004. uz posudbe u Swindon Town i Birmingham. Tottenham ga je 2004. kupio za četiri milijuna eura, a dvije godine poslije odlazi u Manchester United za 27 milijuna. Upisao se zlatnim slovima u povijest "crvenih vragova" s 464 nastupa, 24 gola i 17 trofeja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja