Obavijesti

Sport

Komentari 39

Carrillo: Ako netko ne vjeruje u preokret, može slobodno izaći!

Carrillo: Ako netko ne vjeruje u preokret, može slobodno izaći!
1

Naravno da bi bilo dobro postići gol u prvom dijelu, ali nije nužno, najvažnije je odigrati pametno i u obrani i u napadu. Nije važno kad daš gol, nego je važno da ga daš, smatra trener Hajduka Joan Carrillo

VIDEO

Hajduk u četvrtak od 21 sat dočekuje slavni engleski Everton u playoffu kvalifikacija za Europsku ligu. U prvoj utakmici na Goodison parku pobijedio je domaćin 2-0, ali Hajduk nije razočarao igrom.

Optimizam na Poljudu aktualan je ovih dana, a uoči utakmice novinarima su na pitanja odgovarali Joan Carrillo i Ante Erceg iz Hajduka.

- Očekuje nas velika utakmica, protiv velike momčadi, rezultat je otvoren i uz našu publiku vidjeti ćemo što ćemo napraviti - započeo je Hajdukov trener Carrillo.

Kakva je situacija sa zdravstvenim stanjem Lopeza, Ohandze?

- Brinu me oni koji su u momčadi, a ne ovi koji mi nisu na dispoziciji. Futacsa nema šest mjeseci, Ohandza bi trebao pauzirati dva tjedna, Lopez je gotovo zdrav. Žao mi je onih kojih nema, ali dajem podršku ovima koji će nastupiti.

Znači li to da Said počinje od prve minute?

- Može se tako reći.

Možete li biti dovoljno ofenzivni a da to ne ugrozi vaš gol, da obrana bude sigurna?

- Najvažniji je balans obrane i napada. To smo najbolje vidjeli u igri Cityja, koji je imao 70% posjeda protiv Evertona, a dobili su gol nakon pogreške. Naš plus je da nam treba malo prostora i vremena da damo gol ili dva, što smo pokazali protiv Brondbyja.

Što ste naučili o Evertonu u prvoj utakmici?

- Prvo je da vole igrati direktno na gol, ali i da mi možemo igrati s njima. U Liverpoolu smo se natjecali, ovdje ćemo ići na pobjedu.

Vjerujete li da Hajduk može proći, i je li ključ postići gol u prvom poluvremenu?

- Ne samo ovdje, nego i u svlačionici ću reći da onaj tko ne vjeruje da možemo proći, neka sam izađe vani. Naravno da bi bilo dobro postići gol u prvom dijelu, ali nije nužno, najvažnije je odigrati pametno i u obrani i u napadu. Nije važno kad daš gol, nego je važno da ga daš. Kad padne da padne.

Je li prednost što je Everton imao tešku utakmicu u ponedjeljak?

- Igrali su tešku utakmicu s Cityjem, čeka ih Chelsea, ali i mi smo igrali prvenstvenu utakmicu, igrali smo i Europu s Brondbyjem... Vidjet ćemo, važno je da sutra igramo dobru utakmicu, a ne da razmišljamo o prošloj ili sljedećoj.

Što mislite o tome da se Rooney umirovio i ne igra više za reprezentaciju?

- On je zabio 200 golova u Premiershipu, to dovoljno govori samo za sebe.

Za ovu generaciju igrača ovo je utakmica života. Kako im usaditi psihološku stabilnost, da im se ne dogodi kiks?

- Igrači sami moraju biti svjesni da ne igraju za jednu ovakvu utakmicu, nego za više njih. Također, moraju svaki dan napredovati i pripremiti se za budućnost, da im ovakve utakmice budu svakodnevica.

Kakva je poruka navijačima?

- Mi smo dobili poruku od njih, dolazi ih 35.000 vidjeti našu igru i to je njihova poruka. Iz tog razloga ćemo dati naš maksimum. Sutra je fešta, ono što je bilo je iza nas.

Ante Erceg rekao je sljedeće.

- Dat ćemo 120% i uz pomoć naše publike pokušati zabiti što ranije gol i onda krenuti na sve ili ništa. Zašto ne bi bili optimisti? Atmosfera u klubu je odlična, i svi smo optimistični pred uzvrat s Evertonom.

Hoćete li nastupiti od prve minute?

- U Liverpoolu sam rekao treneru da nisam potpuno spreman. Sad sam spremniji nego u prvoj utakmici, bol polako prolazi, odigrao sam 90 minuta u Zagrebu i bit ću 100%.

- Ne 100%, bit će 200% spreman - dodao je Carrillo.

Poruka publici?

- Znam da će biti pun stadion, da će napraviti sjajnu atmosferu, da će nam huk s tribina dati dodatnu snagu. Nadam se da uz njihovu pomoć možemo do dobroga rezultata.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao