Obavijesti

Sport

Komentari 110

Hajduk raspucan u Maksimiru: 'Frane Zolja' zabio i asistirao

Hajduk raspucan u Maksimiru: 'Frane Zolja' zabio i asistirao
18

Nogometaši Hajduka pobijedili su Lokomotivu 3-1 u utakmici prvog kola HT Prve lige na Maksimiru. Franck Ohandza zabio je i asistirao, a po jedan gol dodali su Ante Erceg i Zoran Nižić

VIDEO

Taktiziranje se isplatilo Joanu Carrillu. I bez petorice standardnih prvotimaca od prve minute, od kojih neki nisu bili ni u zapisniku, Hajduk je na premijeri trećega, navijačkog dresa u crnoj boji pobijedio Lokomotivu na Maksimiru 3-1 i pobjednički otvorio novu prvoligašku sezonu.

>>> Sažetak utakmice pogledajte OVDJE.

plićane za četiri dana očekuje važan europski ispit, gostovanje kod Levskog u Sofiji u uzvratu drugog pretkola Europske lige, zbog čega je trener Hajduka odlučio poštedjeti Frana Tudora, Hysena Memollu, Savvasa Gentsogloua, Nikolu Vlašića i Márka Futácsa. Pokazalo se kako su njihove zamjene bile dovoljne za osvajanje sva tri boda.

Oko tri tisuće gledatelja na Maksimiru, koji je uskočio kao zamjena za Kranjčevićevu koja je pod rekonstrukcijom, nije vidjelo previše zanimljivu utakmicu u prvih 45 minuta. Prijetio je zapravo samo Hajduk, uglavnom neopasno, dok Lokomotiva nije nijednom zapucala prema golu Dantea Stipice!

Hajduk je blagu terensku dominaciju okrunio minutu prije kraja prvog dijela, kad je Franck Ohandza pokazao golgeterske sposobnosti prihvativši loptu Hamze Barryja u šesnaestercu i pogodivši potom suprotni kut rezervnog golmana lokosa, Darijana Radelića Žarkova.

Mario Tokić, trener domaćina, razbudio je svoju momčad u svlačionici na odmoru i nakon manje od dvije minute nastavka na semaforu je stajalo 1-1. Lovro Majer ubacio je iz slobodnjaka s lijeve strane, a Fran Karačić sa sedam-osam metara udaljenosti glavom zakucao loptu u mrežu.

Nije, međutim, trebalo dugo Torcidi da se opet raspjeva na južnoj tribini. Sedam minuta potom Hajduk je vratio vodstvo krasnim golom Ante Ercega s 15-ak metara iskosa s lijeve strane, nakon što je Ohandza , popularni "Frane Zolja", napravio lavovski dio posla prihvativši jednu loptu na sredini terena i uposlivši kolegu u napadu koji je lijepo završio akciju.

Lokomotiva je u preostalom dijelu utakmice tražila novo izjednačenje, najbliže je tomu došao Marko Kolar nakon što mu je Mario Musa servirao loptu na glavu u 71. minuti. Stipica, koji nije imao previše posla u Zagrebu, spasio je svoju momčad i sačuvao joj vodstvo. A potvrdu pobjede donio je kapetan Zoran Nižić tri minute prije kraja pospremivši u mrežu glavom ubacivanje iz kuta Josipa Radoševića.

Nakon puta u Bugarsku Hajduk će u sljedećem kolu u nedjelju gostovati u Zaprešiću kod Intera, dok lokosi dan prije idu na noge Slaven Belupu u Koprivnicu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 110
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići