Sport

Komentari 1

Caster Semenya napokon je odlučila izaći u javnost

Caster Semenya napokon je odlučila izaći u javnost

Atletičarka koja je osvojila zlato na lanjskom SP-u u Berlinu ponovno će trčati na mitingu 24. lipnja u Zaragozi. Testiranja su pokazala da je djevojka

Južnoafrička atletičarka Caster Semenya, svjetska prvakinja na 800 metara, u srijedu je došla na pokretanje sportske akademije. Nakon što je prošle godine osvojila zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Berlinu, 19-godišnja srednjeprugašica nije niti jedanput nastupila. Zbog izvanredno nagla napretka u karijeri i muškobanjasta izgleda našla se pod istragom Međunarodne atletske federacije (IAAF), koja je odlučila testirati njezin spol.
IAAF bi u lipnju trebao objaviti rezultate tog testiranja iako je prvotno bilo najavljeno da će ih predočiti mnogo ranije. Semenya je najavila povratak natjecateljskom ritmu 24. lipnja na mitingu u španjolskoj Zaragozi. Na otvaranju sportske akademije u Južnoafričkoj Republici koja nosi njezino ime Semenya se pojavila u društvu svojeg trenera Michaela Semea. Glasnogovornik akademije Mthokozisi Xulu izjavio je tom prigodom da će mlada Caster Semenya, koju sunarodnjaci obožavaju, obavljati funkciju predsjednice u akademiji.

Najčitaniji članci