Sport

Komentari 8

Caster Semenya sigurno je djevojka i smije nastupati!

Caster Semenya sigurno je djevojka i smije nastupati!

Nalazi spola još nisu službeni i bit će objavljeni tek u lipnju. No odvjetnici Caster Semenye tvrde da su vidjeli nalaze i da će moći sigurno nastupati...

Vidjeli smo nalaze. Prema njima, naša klijentica ima pravo nastupa u konkurenciji atletičarki, rekli su odvjetnici južnoafričke atletičarke Caster Semenye.
Ta 19-godišnjakinja bila je jedna od zvijezda Svjetskog prvenstva u Berlinu prošle godine. Zbog muškobanjasta izgleda, a posebice zbog naglog napretka u rezultatima, pojavile su se sumnje u njezin spol. Morala je na testiranje i otad nije nastupala.
- Ne želimo narušiti odnose s Međunarodnom atletskom federacijom i savezom Južne Afrike. Zato Caster neće nastupati sve do lipnja - izjavili su odvjetnici za TV postaju Enews.
Južnoafrički atletski savez zasad o njezinu slučaju neće iznositi nikakve informacije u javnost.
- Rezultati testiranja bit će poznati u lipnju - izjavio je glasnogovornik atletskog saveza.
Bezbroj upitnika na Afričkom juniorskom prvenstvu u atletici prije godinu dana. Tad 18-godišnja Caster Semenya istrčala je na juniorskom prvenstvu (!) najbrže seniorsko vrijeme Afrike ikad! Na Svjetskom prvenstvu u Berlinu učinila je isto. No i prije finala Svjetska atletska federacija počela je sumnjati. Mnogi nagađaju da je hermafrodit, neki tvrde da je muškarac i ništa drugo.
- Hoćete li da skinem trenirku i da vam pokažem što sam - odgovarala je tad Caster Semenya, koja je prije nekoliko godina trenirala nogomet i softbol.

Najčitaniji članci