Obavijesti

Sport

Komentari 8

Cedevita - Cibona: 'Šarić se više neće dati isprovocirati'

Cedevita - Cibona: 'Šarić se više neće dati isprovocirati'
6

Četvrti put ove sezone igra se najveći derbi hrvatske košarke, drugi put u Domu sportova, gdje je Cibona prošli put razbila Cedevitu. Početak je u 20.30 sati

VIDEO

Cedevita je slavila u nebitnoj utakmici u Kupu Dražena Petrovića na početku sezone, a Cibona je uzvratila dvjema uvjerljivim pobjedama u ABA ligi.

- Mislim da je već vrijeme da ih dobijemo - rekao je Cedevitin bek Ante Delaš, a Jasmin Repeša potvrdio da mu je utakmica izuzetno bitna jer je Cedevita već kiksala protiv Zadra.

- U ovom periodu imali smo dosta problema. Trojica igrača su nam totalno izvan pogona, dvojica ne treniraju, a igraju, Delaš se priključio momčadi bez ijednog treninga i puno je tu problema. Imali smo taj kiks, koji je vjerojatno dobrim dijelom bio i radi toga, no idemo dalje i ciljevi su i dalje isti - rekao je Repeša.

Ključ bi opet mogao biti Dario Šarić, kojeg je prošli put Tomislav Zubčić uspio isprovocirati da ispadne iz igre zbog pet prekršaja.

- Dario je danas puno zreliji nego prije dva mjeseca. Teško ga je kontrolirati kad mu krene adrenalin, ima ga posvuda na terenu, ali sad je već smireniji i reagira puno bolje - smatra trener Cibone Slaven Rimac, koji je nakon pobjede protiv Zagreba u utorak opet progovorio o lošem financijskom stanju u klubu, no za derbi će cibosi te probleme ostaviti po strani. 

Na konstataciju da bi gladni "vukovi" mogli više "gristi" od sitih cedevitaša, kapetan Marin Rozić samo se nasmijao.

- Uza sve probleme imamo dobru atmosferu, ali uvjeren sam da bismo još bolje funkcionirali da nemamo tih problema sa 'sitošću'.

Ova bi utakmica mogla odlučiti tko će kao prvi u doigravanje, iako će se do njega igrati još deset kola. Možda prednost domaćeg terena u očekivanom finalu nije toliko bitna, ali i Cibona i Cedevita rado bi u polufinalu izbjegli Zadar. Bez obzira na to tko na kojoj poziciji završio regularni dio sezone.

Osvojite ulaznice za utakmicu!

Na Facebook stranici našeg novinara u nagradnoj igri u 14 sati moći ćete osvojiti dva puta po dvije ulaznice za utakmicu Cedevite i Cibone. Lajkajte, točno odgovorite na jednostavno nagradno pitanje i otiđite na utakmicu!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
Prosinečki: Priča se da Robert pije, a ne pije. Kao i da je Boban homoseksualac, a znam da nije
ŽUTI SE OTVORIO

Prosinečki: Priča se da Robert pije, a ne pije. Kao i da je Boban homoseksualac, a znam da nije

Ja sam dobar s Davorom, nemam nikakav problem s njim. Nismo se družili nešto previše ni kad smo bili igrači, ne družimo se ni sada, rekao je Prosinečki