Obavijesti

Sport

Komentari 12

Cedevita porazom od prvaka izgubila šansu za drugi krug

Cedevita porazom od prvaka izgubila šansu  za drugi krug
1

Košarkaši Cedevite nisu uspjeli prirediti iznenađenje u 9. kolu Eurolige te su u Draženovu domu izgubili od prvaka Olympiacosa 84-62. Pali su u trećoj četvrtini

VIDEO

Prije mjesec dana Cedevita je bila blizu senzacije protiv Olympiacosa izgubivši samo dva razlike, no uzvrat u Draženovu domu nije pružio nikakve neizvjesnosti. Momčad Ace Petrovića u 9. kolu Eurolige pretrpjela je uvjerljiv poraz od aktualnog europskog prvaka 84-62.

Sedmim porazom u skupini C te trećim uzastopnim Cedevita je išanse za prolazak u sljedeći krug natjecanja svela na teoriju te je pala na posljednje mjesto. Da bi Cedevita prošla Caja Laboral bi u petak treba dobiti Efes, Milano izgubiti od Žalgirisa. Tada bi u posljednjem kolu 14. prosinca Cedevita u Vitoriji trebala svladati Caju više od 36 koševa razlike.

Iako bez velikih očekivanja domaćini su se s jakim protivnikom dobro držali do sredine treće četvrtine uz zaostatak od četiri koša, no onda je Olympiacos napravio seriju 13-0 pobjegavši na 68-52. Posljednju četvrtinu Grci su odradili rutinski te su prednost do kraja susreta povećali na konačnih +22.

- Igrali smo dobro na momente posebno u prvom poluvremenu, ali u drugom smo prelako pustili konce iz ruke te da nam se odvoje - rekao je prvi strijelac Cedevite Ilievski, a trener Petrović je dodao:

- Pokazalo se da se neki igrači ne mogu nositi s prvakom Europe. Izašli smo na teren i suočili se sa svojom nemoći.

Osjetio se nedostatak Tomasa, kojeg opet muče ozljede.

- Poljulalo nas je što nikako da 'resetiramo' Tomasa. Osjetio je žarenje u kvadricepsu, još se ne zna koliko je ozbiljno. A za njega smo pripremili puno toga u želji da zaustavimo Spanoulisa - izjavio je Aco, koji je u posljednjoj četvrtini izvadio glavne igrače kako bi ih odmorio za predstojeći domaći dvoboj sa Cibonom.

Jedini dvoznamenkasti u Cedeviti bili su Ilievski sa 14 koševa te Wright s 11, a kod gostiju najbolji je bio Spanoulis sa 14 koševa, Perperoglou s 12 te Printezis s 11 koševa.

Euroliga, 9. kolo:

skupina C

Cedevita - Olympiacos 62-84

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'
DOČEK DINAMOVACA

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'

ZAGREB - Nekoliko stotina navijača poslije 1 sat u noći dočekalo je momčad Dinama po povratku iz Rijeke. Pjevali su igrači, nazdravljali pivom i veselili se, a među najglasnijima je bio Stefan Ristovski, bivši igrač Rijeke, koji je s bakljom u ruci zapjevao "Bit će Rijeka k***c šampion!". Istu je pjesmu pjevao 2017., ali je tad umjesto Rijeke spominjao Dinamo. Boysi su ispalili arsenal pirotehnike.

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom
Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede
DVOMETRAŠ IZ NOVE BILE

Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede

Prema Transfermarktu vrijedi 600.000 eura. Sergej Barbarez, novi izbornik BiH, pozvat će ga za prijateljske utakmice s Engleskom i Italijom u lipnju