Obavijesti

Sport

Komentari 8

Cedevita se pojačava: Stigli su bivši cibos i Srbin iz Gospića

Cedevita se pojačava: Stigli su bivši cibos i Srbin iz Gospića
1

Dolazak Gorana Sutona u novog hrvatskog euroligaša očekivao se još od kraja prošle sezone, ali dovođenje 35-godišnjeg Predraga Šuputa svakako je iznenađenje

VIDEO

Dan nakon što je objavila dugo očekivani dolazak Marka Tomasa Cedevita je dovela još dva igrača. Za hrvatskog Euroligaša potpisali su dojučerašnji cibos Goran Suton i iskusni Srbin Predrag Šuput.

S dolaskom Sutona, 209 cm visokog centra, koji će uskoro napuniti 27 godina, kalkuliralo se od završetka protekle sezone. Rođeni Sarajlija, koji je s momčadi sveučilišta Michigan State 2009. igrao finale NCAA lige, a u širem je kadru hrvatske reprezentacije, potpisao je na dvije godine.

Vanjske pozicije pojačao je 200 cm visoki Predrag Šuput, 35-godišnjak rođen u Gospiću. Proteklih pet godina proveo je u njemačkom Bambergu, a u regionalnoj ABA ligi igrao je za Partizan i Hemofarm.

- Nisam se nadao potpisu za Cedevitu, ali Euroliga i Božo Maljković sjajna su stvar pri kraju karijere. Super! Stvarno sam iznenađen i jako sretan što dolazim u Zagreb. Cedeviti mogu dati borbenost, srce i iskustvo igranja Eurolige s Bambergom i Partizanom - rekao je srpski veteran.

Osim Tomasa, Sutona i Šuputa, Cedevita je ovog ljeta dovela još jednog bivšeg igrača Cibone, Lukšu Andrića iz Galatasaraya, te Amerikanca Braceyja Wrighta, koji je bio vrlo važan dio Cedine momčadi prije dvije sezone kad je igrala Final Four Eurokupa. Želja hrvatskog doprvaka je i mladi krilni igrač Splita Luka Babić, koji je trenutačno s reprezentacijom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...
ODMARA U HRVATSKOJ

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...

Mats Hummels zabio je za pobjedu Dortmunda na Parku prinčeva, a inače je redoviti gost na jadranskoj obali. Štoviše, sagradio je vile u Posedarju i jednom je prilikom čak dovodio brojne suigrače