Obavijesti

Sport

Komentari 26

Cedeviti derbi protiv Cibone i 6. slavlje zaredom u ABA ligi

Cedeviti derbi protiv Cibone i 6. slavlje zaredom u ABA ligi
6

U reprizi prošlosezonskog finala regionalne ABA lige Cedevita je pobijedila Cibonu u Draženovu domu u napetoj utakmici. Završilo je 71-69 za Repešinu momčad...

VIDEO

Prvi ovosezonski zagrebački derbi u ABA ligi pripao je Cedeviti 71-69 nakon što je prodor Jerela Blassingame u posljednjim sekundama završio bez koša ili barem željenog prekršaja. Cibona je imala nekoliko prilika za 'nokautirati' hrvatskog euroligaša u Draženovu domu, ali Cedevita je ubilježila šestu uzastopnu pobjedu u regionalnoj ligi.

- U ovom razdoblju, kad se trošimo u Euroligi, nije lako igrati protiv Cibone, koja s posljednjim pojačanjima ima impozantan sastav, jedan od najiskusnijih u ligi - rekao je Jasmin Repeša nakon pobjede.

Dok je njemu laknulo, cibosi su djelovali kao da još dugo neće prežaliti propuštenu priliku da pobijede gradskog rivala. Djelovali su kao da su cijelu sezonu čekali samo ovu utakmicu. U prvih 15 minuta skoro da nisu promašili, ali Cedevita se brojnim napadačkim skokovima držala na pristojnom zaostatku od najviše devet poena. 

Međutim, već na startu drugog poluvremena momčad Jasmina Repeše preuzela je kontrolu te je držala sve do same završnice. Zatim je vezala nekoliko, teniski rečeno, neforsiranih grešaka, a Markota i Blassingame na drugoj strani su pogodili trice te u pretposljednjoj minuti vratili prednost ''vukovima'' (69-68). Uzvratio je Ukić, a nakon Kuridžina promašaja Gordić je pogodio jedno od dva bacanja, prije nego je Blassingameov izlet u reket završio neuspješno.

- Trebali smo ovo dobiti, Cedevita je iskoristila našu preveliku želju. Imaju sreću jer su od početka sezone zajedno, a mi se tek okupljamo i uigravamo. Da je barem protivnik bio bolji i dobio nas 15 razlike... Ovo je bolno - rekao je Damir Markota, koji je bio prvi strijelac Cibone s 14 koševa, ali samo tri pogođene trice iz čak 11 pokušaja.

Siriščević je zabio 13, Blassingame i Rozić po 10 koševa, a kod Cedevite najviše su dali Ukić (15), Gordić (12) i Ramljak (11), koji je iznenadio s tri vezane trice.

Cedevita je nakon osam kola treća s omjerom 6-2, a Cibona je u donjem dijelu ljestvice s tri pobjede i pet poraza.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'