Sport

Komentari 6

Cedevitin junak umalo je zbog Ivana Balića postao rukometaš

Cedevitin junak umalo je zbog Ivana Balića postao rukometaš

PREVISOK Dominirao sam kao rukometaš, svi su bili niži za glavu pa mi je bilo glupo, kaže Marko Arapović, junak pobjede Cedevite nad Anadolu Efesom u Euroligi

Da ima koji centimetar manje, mislimo na onaj koji je važan, Marko Arapović (19) danas bi igrao uz Domagoja Duvnjaka na rukometnom EP-u. Nikola Karabatić se ipak izvukao jer se Marko prebacio na košarku, no zato je Dario Šarić morao trpjeti da Arapović zabija preko njega.

- Trenirao sam rukomet pet godina. Zaljubio sam se u sport u vrijeme kad su ‘kauboji’ dominirali. Ivano Balić bio mi je car, legenda - istaknuo je Arapović.

Mali Franjo, kako ga prijatelji još zovu, onda se jednog ljeta protegnuo u visine i to je bio kraj njegove rukometne karijere.

- Bio sam jako dobar, govorili su mi da trebam ostati u rukometu. No od svih sam bio viši za glavu i postalo mi je glupo. Dominirao sam i više se nisam veselio kad bih zabio gol - rekao je Marko.

Otac Franjo tada je konačno zadovoljno trljao ruke.

- Gladao sam ga na gotovo svim njegovim rukometnim utakmicama. Bio je odličan, no za sve je bio previsok pa mi je rekao da mu je dosta i da ga odvedem na košarku - rekao je tata Franjo.

Marko je na početku imao velikih problema na treninzima košarke.

- U rukometu bih uvijek napravio dva koraka kad bih dobio loptu pa su mi u košarci stalno sudili korake - rekao je Marko, koji još nije pobijedio oca u 1 na 1.

Iza kuće imaju koš pa su znali zaigrati jedan protiv drugoga.

- Zadnji put valjda prije godinu dana. Danas bi me sigurno pobijedio - kaže Franjo.

Kad je vidio kako mu sin igra protiv Efesa i Darija Šarića, da je postigao 16 koševa i bio najbolji u Cedeviti, postalo mu je jasno da protiv sina više neće dobiti utakmicu.

- I sa Šarićem sam često, dok smo obojica bili u Ciboni, igrao 1 na 1. Najčešće me pobjeđivao, ali od tada sam fizički ojačao i postao bolji košarkaš. No tek sam na 60 posto potencijala - kaže Marko.

Kad bude na 100 posto onda će, nadamo se, napadati očeve medalje. Franjo sinu često govori da će biti bolji košarkaš od oca, ali da nikad neće osvojiti sve što i on. A to su dva naslova klupskog europskog prvaka, dva olimpijska srebra i svjetska bronca.

- Kladio sam se s ocem da ću ga ipak dostići. Postigao je puno, no ja sam tek na početku. Naslovi će polako doći - kaže Marko.

Najčitaniji članci