Obavijesti

Sport

Komentari 78

Čelica iza sirene za prolazak PPD-a: Znao sam da ću zabiti

Čelica iza sirene za prolazak PPD-a: Znao sam da ću zabiti
6

Rukometaši PPD-a Zagreb nastavili su besprijekoran niz u Areni ove sezone u Ligi prvaka. Izgubila je i španjolska La Rioja i to golom Čelice s praktički pola terena...

VIDEO

La Rioja ima 30-30 i napad za pobjedu u posljednjoj minuti utakmice protiv PPD-a u Areni. Domaćini izdržavaju napadima sjajnim izlascima, šut odlazi pored gola 10-ak sekundi prije kraja, a u preostalom vremenu Španjolci rade faul gotovo na polovici igrališta . Vrijeme je isteklo, ostalo je tek puknuti po golu udarac koji završi u mreži jednom u "mali milijun puta".

Stariji poznavatelji rukometa sjetit će se kako je Ivano Balić na Euru 2004. zabio Španjolcima iz deveterca s istekom vremena, ali na postavljen blok i s 15-ak metara udaljenosti malo je tko uspio pogoditi. Jedan od njih je i Duško Čelica , bosanskohercegovački reprezentativac koji je stisnuo zube, pogodio blok, a lopta je uz čudnu putanju odskočila od gostujućeg golmana i završila u mreži.

VIDEO

- Je, istina je, rekao sam treneru "zamijenite me, ja ću sigurno dati gol". Rekao mi je "Duško, sjedi tu, odmori". Bio sam sto posto siguran da će ući - kazao je heroj Čelica nakon utakmice.

- Narod kaže "sreća prati hrabre". Možda nismo danas zaslužili ovu pobjedu, ali smo je zaslužili zbog svega onog što smo napravili prije. S ovom smo se pobjedom plasirali u osminu finala, utakmica je bila jako teška - rekao je nakon utakmice trener pobjedničke momčadi Veselin Vujović za HRT.

I doista, Zagreb je u devetom kolu skupine A Lige prvaka u zagrebačkoj Areni odigrao vrlo čudnu utakmicu. Nakon uvodnog ritma gol na gol domaćin se odvojio na 9-5, potom i na 12-7, ali Španjolci su se do predaha vratili na 16-13. U drugom poluvremenu zagrebaši su sve više posustajali pa nakon nekoliko minuta pali u zaostatak 17-16.

Otišla je La Rioja na 24-21, ali PPD se još nije bio predao. Pet minuta prije kraja Čelica je vratio na 28-28, a veliku borbu u završnici zaključio je gol istog igrača kada su svi već upisali remi.

Zagrebaši su ovom pobjedom osigurali osminu finala Lige prvaka, a nakon posljednjeg kola i gostovanja kod Metalurga znat će i s kojeg mjesta, najvjerojatnije trećeg. Po šest golova zabili su Zlatko Horvat i Josip Valčić , a Filip Ivić obranio je devet lopti. Na drugoj strani Pablo Cacheda vukao je La Rioju s pet golova.

Rukometna Liga prvaka, skupina A, 9. kolo

  • PPD Zagreb - Naturhouse La Rioja 31-30 (16-13)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 78
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka