Obavijesti

Sport

Komentari 168

Uefa izbacila Legiju! Vrdoljak: 'Ovo je nepravda, u šoku smo!'

Uefa izbacila Legiju! Vrdoljak: 'Ovo je nepravda, u šoku smo!'
5

Legia je s ukupnih 6-1 izbacila Celtic u 3. pretkolu Lige prvaka. Ali dalje su prošli Škoti. Za Legiju je u drugom ogledu zadnje četiri minute igrao igrač koji nije smio

VIDEO

Uefa je izbacila poljsku Legiju iz doigravanja za Ligu prvaka! Uefa je vijest objavila na službenoj stranici. Škotski Celtic dobio je senzacionalnu šansu za prolazak u Ligu prvaka. Legia iz Varšave u dvije utakmice razbila je Škote 6-1 u 3. pretkolu Lige prvaka, ali Celtic će zbog proceduralne pogreške poljske momčadi ipak biti u ždrijebu doigravanja za Ligu prvaka! Sporne su 4 minute koje je odigrao kažnjeni igrač.

 - Saznali smo za to u avionu. Normalno je da u momčadi vladaju šok i nevjerica. Mislimo da je to nepravedno. Pa Debrecen je prije nekoliko godina igrao s neprijavljenim igračem pa su ih kaznili sa samo 15.000 franaka - rekao je kapetan Legije, Ivica Vrdoljak, u razgovoru za 24sata.

Zavrzlama

Legia, za koju igra nekadašnji veznjak Dinama, Ivica Vrdoljak, u prvoj je utakmici slavila 4-1 kod kuće. U gostima su pobijedili Celtic 2-0 i uvjerljivo prošli. Ali u zadnje četiri minute Legia je u Škotskoj uvela braniča Bartosza Bereszynskog. 

On je dobio crveni karton prošle sezone u Europskoj ligi protiv Apollona. Dobio je tri utakmice kazne. Legia je smatrala da je igrač odradio te tri utakmice kazne protiv (dvije protiv St. Patricka i prvu protiv Celtica), ali problem je bio što igrač nije bio prijavljen u dvije utakmice sa St. Patrickom. A Uefa to tumači kao da nije odradio kaznu.

Primijetio delegat

Uefin delegat primijetio je nepravilnost. Iz poljske momčadi objavili su kako se radi o zabuni, ali nije pomoglo. Utakmica u Škotskoj registrirana je 3-0 za Celtic koji je prošao dalje zahvaljujući golu u gostima u prvoj utakmici (4-1 poraz)! Nevjerojatno. 

Štimac je igrao s crvenim kartonom

Igor Štimac igrao je za West Ham protiv Osijeka 1999. godine, iako je imao crveni karton. Bilo je to u Kupu Uefe. Englezi su dobili 3-0 u prvoj utakmici, druga je završila 3-1 za West Ham. No Osijek je mogao proći da su se žalili. 

Štimac je imao crveni karton dobiven u dresu Hajduka i nije odradio kaznu. Da je ta prva utakmica bila registrirana 3-0 za Osijek, West Ham bi ispao.

Celtic se spasio i prije tri godine

Slična stvar dogodila se i prije tri godine. Tada je Uefa također pomogla Celticu. Škoti su ispali od švicarskog Siona u razigravanju za Europsku ligu. No Sion je kažnjen jer su u momčadi bili igrači koji nisu smjeli biti registrirani zbog Fifinog embarga. Švicarci su dobili pravnu bitku na sudu, ali Celtic je već bio u skupini Europske lige. 

Celtic u nositelje, Legia u ždrijeb za Europsku ligu

Celtic je ovom odlukom Uefe došao na mjesto nositelja u doigravanju za Ligu prvaka. Škoti su za protivnike izvukli slovenski Maribor.

Legia iz Varšave je u skupini klubova koji čekaju ždrijeb za Europsku ligu. Legia je i jedan od mogućih protivnika Splita u 4. pretkolu EL-a.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 168
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika